Улазак у Словенију без карантина, блаже мере у још две земље региона 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Улазак у Словенију без карантина, блаже мере у још две земље региона
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
12.06.2021 | 0 коментар(а)



Словенија је ублажила мере које се односе на улазак у земљу и отворила границе за путнике из више европских региона и држава без

обавезног карантина, а међу њима је и Србија.
Србија, јадрански део Хрватска, Босна и Херцеговина, Чешка, Кипар, Немачка, Луксембург, Црна Гора, Словачка, Швајцарска, Пољска, аустријски Тирол и Ватикан од данас више нису на црвеној листи Словеније, преноси СТА.
Особе које улазе у Словенију из ових земаља или региона могу ући без обавезе да бораве у кућном карантину ако докажу да су тамо непрекидно боравили најмање пет дана пре уласка у Словенију.

Отварање граница за путнике из ових земаља представља једно од најзначајнијих ублажавања ограничења путовања у Словенију од прошле јесени, када је и већина европских земаља увела строге мере због ковид 19.

Савет министара Босне и Херцеговине олакшао је јуче улазак странаца у земљу, па ће се осим ПЦР теста сада прихватати и негативан антигенски тест, потврда о вакцинацији или потврда о прележаном ковиду-19.

Од октобра прошле године у БиХ су због спречавања ширења корона вируса странци могли да уђу само са негативним ПЦР тестом, који је био обавезан и за држављане БиХ, као и суседних земаља - Хрватске, Србије и Црне Горе.

Нове мере донете су након након што је у Сарајеву ове недеље одржано више протеста туристичких радника који су тражили да се олакшају туристичка путовања, преноси Хина.

Како наводи хрватска агенција, бошњачки министри Бисера Турковић и Сифет Поџић два пута су у последње две недеље спречили олакшавање уласка странаца, условљавајући ту одлуку укидањем виза за држављане Саудијске Арабије, чему се противе хрватски министри.

На данашњој седници сви чланови Савета министара ипак су гласали за ублажавање уласка у земљу, да би потом наставили расправу о визама за грађане Саудијске Арабије.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.346 посета
Тренутно на сајту: 492 посетилац(a)