Светски дан Црвеног крста 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Светски дан Црвеног крста
Trenutno na sajtu: 670       |       Podeli:
08.05.2021 | 0 коментар(а)



- У Србији је сваки четврти становник током прошле године добио неки вид помоћи од Црвеног крста, чиме је та организација својим

хуманитарним програмом стигла до милион и по људи којима је помогла.
Ово је наведено у саопштењу које је Црвени крст Србије доставио медијима поводом Светског дана те организације, који се овог пута обележава темом коју је одредила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је ’’Унстоппабле - Незаустављиви’’ Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно.
Овај слоган је потврђен у пракси прошле и ове године током пандемије коронавируса када су сва национална друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца показала да су способна да се брзо прилагоде новим околностима и да своје програме и активности брзо организују на потпуно нови начин.

Тиме су пружили помоћ најугроженијим грађанима, људима који су због појаве нове кризе били и јесу додатно угрожени, а пре свега маргинализованим групама које су иначе и пре пандемије биле угрожене својим статусом.

Посвећени и одани волонтери и запослени Црвеног крста спремни су да у сваком тренутку одговоре на различите кризе и изазове и тако допринесу отпорности заједнице у целини, наводи се у саопштењу поводом Светског дана Црвеног крста.

Подсећају да је током 2020. године на сваких 12 особа на свету једна добила неки вид помоћи од Црвеног крста или Црвеног полумесеца, од помоћи у набавци хране, лекова, хигијенских средстава, помоћи у имунизацији становништва личне психосоцијалне подршке до пружања информација становништву путем друштвених мрежа о коронавирусу.

Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца 8. мај рођендан је оснивача Покрета Анри Динана. На глобалном плану, Међународни Покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца својим активностима и програмима помоћи обухвати кроз своју мрежу од око 11,7 милиона активних волонтера и 450.000 запослених, Међународни покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца ради у заједницама у 192 државе.

Црвени крст Србије има преко 40.000 волонтера, 130.207 чланова и преко 724 запослених у 183 организације Црвеног крста у градовима и општинама, 5 градских организација и 2 покрајинске организације.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


crveni krst

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.398.751 посета
Тренутно на сајту: 671 посетилац(a)