Уз савете струке до високих приноса : Научни сарадници чачанског Института за воћарство обишли ивањичке малињаке 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Уз савете струке до високих приноса : Научни сарадници чачанског Института за воћарство обишли ивањичке малињаке
Trenutno na sajtu: 561       |       Podeli:
30.10.2021 | 0 коментар(а)



Ивањица - У оквиру пројекта ’’Унапређење примарне производње малине кроз модификацију примењених агро и помотехничких мера у засадима’’ представници
Научни сарадници чачанског Института за воћарство обишли ивањичке малињаке, Фото: Илустрација, ГЗС

чачанског Института за воћарство посетили су домаћинство Мила Дамљановића из Јесеништа код Ивањице

Циљ пројекта је успостављање најпогодинијих технологја гајења кроз спровођење огледа и преноса знања од научних институција до крајњих корисника. Виши научни сарадник Института за воћарство из Чачка, др Александар Лепосавић рекао је да је у претходном периоду примећено да се струка повукла пред трговцима који су прописивали технологију узгоја, а све то довело је до огромног пада приноса.

Дарко Јевремовић, вршилац дужности директора Института за воћарство у Чачку рекао је да се овај пројекат успешно спроводи на територији Западне Србије.

Уколико би применио савете и смернице из овог пројекта, Миле Дамљановић, произвођач из Ивањице дуплирао би принос на засаду од 11 ари.

Поштовањем принципа добре произвођачке праксе уз оптималну примену агротехничких и других мера може се обезбедити принос од 10 тона по хектару што представља праг рентабилности за услове гајења малина у Србији.

 

 

 

 

ГЗС / Беба Бојовић, Инфо Лига

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA ALEKSANDAR LEPOSAVIC MALINARI SAVETI AGRO TEHNICKE MERE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.079.160 посета
Тренутно на сајту: 562 посетилац(a)