Колектив Прехрамбено угоститељске школе и родитељи уз смењеног директора 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Колектив Прехрамбено угоститељске школе и родитељи уз смењеног директора
Trenutno na sajtu: 325       |       Podeli:
19.08.2017 | 0 коментар(а)



Чачак – Поводом одлуке министра просвете, науке и технолошког развоја донете 15.8.2017. године о разрешењу директора

Прехрамбено угоститељске школе у Чачку, Драгана Ковачевића, колектив Прехрамбено угоститељске школе даје следеће саопштење:

Чланови колектива Прехрамбено угоститељске школе су на седници Наставничког већа одржаној 18.8.2017. године остали затечени и шокирани информацијом коју им је пренео директор Драган Ковачевић а тиче се његовог разрешења. Уместо да договоримо неопходне активности везане за завршетак ове школске године и почетак наредне, остали смо препуштени сами себи, без директора. Након саопштења о разрешењу директор Драган Ковачевић се повукао, а новоименована директорка Милица Томић се није појавила.

Ова одлука подразумева и увођење привремених мера у установу које саме по себи руше углед школе и дискредитују све наше успехе на ширем друштвеном плану са којима је јавност упозната.

Разлог разрешења је непоступање по закону директора Драгана Ковачевића, на основу Записника о ванредном инспекцијском надзору од стране Републичке просветне инспекције након посете школи 26.7.2017. године.

Збуњени смо чињеницом да је овај записник, по истом питању, сасвим супротан од записника Републичке просветне инспекције након посете школи 25.4.2017. године.

По том питању су раније, у марту и априлу текуће године, директору дали подршку чланови колектива, Савета родитеља и Школског одбора. Утврђено је да је било пропуста у раду директора, да се делимично оглушио о закон због деликатности и озбиљности случаја, али да је предузео неке законске активности и да се ситуација након тога нормализовала.

Ова подршка је резултат великих заслуга директора Драгана Ковачевића који је поставио темеље ове школе и захваљујући чијем ангажовању је она данас једна модерна и успешна школа, за коју је сваке године све веће интересовање ученика.

У нас се увукла бојазан и неизвесност како ће ова одлука, која је сама по себи дискутабилна, утицати на даљи рад школе, компактност колектива, ученике, родитеље и на наше поверење у законе и доследност њихове примене.

Очекујемо да ће надлежни ову одлуку преиспитати и дати могућност директору наше школе да свој радни век заврши на достојанствен начин, што је својим залагањем и радом првенствено у овој установи и заслужио.

Колектив Прехрамбено угоститељске школе у Чачку




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.363.949 посета
Тренутно на сајту: 326 посетилац(a)