У Овчар Бањи одржан Илиндански пливачки маратон 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У Овчар Бањи одржан Илиндански пливачки маратон
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
03.08.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Јуче је у Овчарско - кабларској клисури по 22. пут одржан Илиндански пливачки маратон,
Илиндански пливачки маратон у Овчар Бањи, фото: ГЗС

који је окупио скоро 60 такмичара из земље и региона, на коме је запливало и неколико триатлонаца. Ово је после Шапца највећа пливачка манифестација у нашој земљи, а и  једна од најстаријих у Овчар Бањи.

Илиндански пливачки маратон у Овчар Бањи, фото: ГЗС

Најдужом реком у западној Србији између Овчара и Каблара, од манастира Никоље, па до моста у Овчар Бањи запливало је скоро 60 учесника од којих су неки на овим отвореним водама видели одличну прилику да се припреме за велика свестка и европска такмичења.

Ива Павловић и Лана Гавриловић, триатлонке, фото: ГЗС

„Доста нам значи као тренинг, јер за недељу дана имамо Европски куп у Молдавији и ово нам је добра припрема у отвореној води за то такмичење” рекле су за Глас западне Србије триатлонке Ива Павловић и Лана Гавриловић.

Илиндански пливачки маратон у Овчар Бањи, фото: ГЗС

На Илинданском пливачком маратону у „Српској светој гори”, прво место освојио је Крагујевчанин Димитрије Николић, друго Никола Медан, док је трећи до циља стигао Јасмин Грачанин из Новог Пазара.

Димитрије Николић, прво место, фото: ГЗС

Промотер овогодишње пливачке манифестације је Лазар Филиповић, паратриатлонац, који је у град на Морави донео бројне награде са светских у европских такмичења и овај пут је запливао на својој завичајној реци.

Лазар Филиповић, промотер и паратриатлонац, фото: ГЗС

„За сваку другу реку потребно је одређено време и ангажовање да одем, а овде се, ипак осећам, као код своје куће, посебно, јер је ово, заиста, свето место и самим тим сваки мој завеслај проткан је једном врстом молитве да оно што радим да резултат и да то буде оно у шта заиста верујем”, појаснио је Лазар.

Организатори Илинданског пливачког маратона истичу његов значај, те да је поред дугогодишње традиције попримио и Међународни карактер.

Драган Савковић директор и организатор трке, фото: ГЗС

„Маратон је у календару пливачког Савза Србије и иза шабачког маратона, који је убедљиво најпознатији, још од краја Другог светског рата чачански пливачки маратон је други у Србији по опуларности и масовности у посети и учешћу, и увек се одржава на Илиндан”, закључио је Драган Савковић директор и организатор трке.

Овај пливачки маратон, постао је један од најзначајнијих у Србији, па је самим тим препознат, како у земљи, тако и у региону.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


OVCAR BANJA TRIATLONCI PLIVACKI MARATON ILINDAN

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.509.003 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)