Oснаживање туристичких потенцијала кроз пројекте прекограничне сарадње 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Oснаживање туристичких потенцијала кроз пројекте прекограничне сарадње
Trenutno na sajtu: 483       |       Podeli:
20.03.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље – На данашњем састанку Групе заинтересованих страна прекограничног региона

,,Дрина-Тара” озваничиће се почетак нове фазе сарадње општина из региона.

Према речима регионалног менаџера Александра Дамљановића наставиће се са пројектом који је базиран на универзификацији руралне економије, а у сарадњи са немачком организацијом за техничку помоћ и сарадњу ГИЗ.

,,Овај пројекат ће као две основне смернице имати диверзификацију из области сеоског туризма и у области прераде и производње хране и традиционалних производа. У овом региону сарађујемо са свим заинтересованим странама из јавног, цивилног и приватног сектора”, рекао је Дамљановић додајући да су у пројекат укључене општина Пријепоље и Прибој, док је за укључење општине Нова Варош било иницијативе.

Дамљановић је навео да је упознат са туристичком понудом и потенцијалима општине Пријепоље.

,,Имајући у виду да сам планинар и да имам пуно пријатеља из овог краја, знам које све природне благодети има Пријепоље. Овде има доста потенцијала за развој туризма, а оно што ми можемо је да помогнемо у развоју сеоског туризма јер ту је највећи потенцијал”, истакао је Дамљановић.

Директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић истакао је да локална самоуправа издваја значајна средства за развој туризма и пољопривреде.

,,Сматрамо да општина која има 23 посто заштићених зона општине одлуком Владе РС, представља значајан потенцијал за све путнике намернике и све који су жељни нетакнуте природе. Поред развоја туризма наша локална самоуправа улаже и пољопривреду и једноставно имамо жељу да преко туристичких потенцијала извршимо продају тих производа којих из године у годину имамо све више”, рекао је Свичевић.

Он је навео да посебну пажњу посвећују руралном туризму и да тренутно у општини имају 100 категорисаних лежајева у више сеоских домаћинстава.

,,Морам истаћи да је примат у категорисаним сеоским домаћинствима носи Камена гора то је месна заједница позната по стогодишњацима и људима који дуго живе, Сопотници, Јабуци, док по осталим деловима има понеко домаћинство које је категоризовано”, рекао је Свичевић.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.148 посета
Тренутно на сајту: 483 посетилац(a)