Одбијен предлог за увођење стечаја над ФРА у Чачку 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Одбијен предлог за увођење стечаја над ФРА у Чачку
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
26.10.2021 | 0 коментар(а)



Чачак – Привредни суд у Чачку на данашњем рочишту одбио је предлог да се отвори стечај над овдашњом

Фабриком резног алата иза којег стоји Министарство привреде Републике Србије, јер се томе успротивило Министарство одбране.

„Одбија се предлог за отварање поступка стечаја обзиром да не постоји изричита сагласност и да је министар (Небојша) Стефановић у свом допису којег је лично потписао као министар одбране указао на то да би се „отварањем стечајног поступка прекинула производња наоружања и војне опреме чиме би се директно угрозило снабдевање привредних друштава Одбрамбене индустрије Србије”. Министар је указао, наводи се у судском решењу, да је набавка алата са стране изузетно отежана, цене вишеструко веће а испоруке дуже него из Чачка.

Са друге стране, представник стечајног управника, Агенције за лиценцирање су приложили су фотографије из којих се види да су производни погони затворени катанцима, магацини печатирани воском, наводећи у извештају да ФРА данас има деветоро радника по уговору о раду и још толико на пословима обезбеђења, по уговорима о делу.

Представник радника, Душан Ђелић, навео је на рочишту да у фабрици ради 45 људи везаних уговором са једним приватним предузећем, и затражио да се стечај отвори под условом да 200 радника буде радно ангажовано.
Суд је наложио да се задрже све мере обезбеђења у фабрици, све до правоснажности решења којим се одбија предлог за отварање стечаја.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.257.731 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)