Ево како изгледа Равногорска трпеза: Купус, сарма, пихтије, кајмак, проја и још нешто 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ево како изгледа Равногорска трпеза: Купус, сарма, пихтије, кајмак, проја и још нешто
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
06.11.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац – Када би сте случајно за празник или суботом или Светом недељем око поднева навратили у Крејину кафану,
Фото: ГЗС

вероватно би сте били изненађени призором који ту затекнете, наиме, Равногорска трпеза тим данима препуна је домаће хране која се од давнина спрема у овом крају и сви они који су је пробали остали су затечени и мирисом и укусом.

„Овде припремамо сва домаћа јела и тих дана већ дуже време у истом временском интервалу постављамо Равногорску трпезу , коју негде у свету зову можда Шведски сто, а наш Шведски сто, односно Равногорска трпеза посебна је по томе што обилује правим домаћим куваним јелима. За данас смо спермили  пихтије које су припремљене онако како се сепремају по традиционалном рецепту, а не са некаквим додацима и желатинима. Ту су још и јагњећа сармица, месо у купусу, а посебно бих нагласио да месо у купусу није сарма, него заиста комадићи меса завијени у лиске киселог купуса. И то је специјалитет „прсте да поједеш“. Равногорска трпеза, наравно, подразумева и домаћи стари сир, кајмак, чварке, сланиницу коју неки зову сапуњара, али то је права сланина која се дими у нашим сушарама“, каже Милија Старчевић, кога сви у овом крају знају по надимку „Креја“.

Можда ће неком звучати невероватно, али цена ове хране је такође јединствена и комплетна  услуга и храна у неограниченим количинама кошта свега  500 динара, уз то Милија никад не пропушта да своје госте почасти са једном добром домаћом шљивом старом пет година као аперитив.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


krejina kafana pranjani ravnogorska trpeza

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.911.594 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)