Расписан Јавни конкурс за доделу средстава црквама и верским заједницама 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Расписан Јавни конкурс за доделу средстава црквама и верским заједницама
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
22.01.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Комисија за спровођење јавног конкурса за расподелу буџетских средстава црквама и верским заједницама Општине Лучани расписала је Јавни конкурс
Фото: ГЗС

 за доделу средстава црквама и верским заједницама у Општини Лучани за 2020. годину.

Расписан Јавни конкурс за доделу средстава црквама и верским заједницама, Фото: ГЗС

Средства намењена овим Конкурсом могу да се користе за адаптацију, реконструкцију или инвестиционо и текуће одржавање цркава, верских објеката и парохијских домова,набавку и заштиту црквених реликвија, обележавање традиционалних годишњица и манифестација везаних за рад и историју црквене  верске заједнице, организовање посета другим црквеним верским заједницама, организовање стручних скупова и научних истраживања везаних за цркву - верску заједницу.

Средства се могу искористити и за финансирање активности попут инвестиционих радова на црквеним храмовима и другим сакралним објектима, изградњу нових и обнову  постојећих црквених храмова, а посебно црквених и верских објеката који су споменици културе, обнову парохијских домова, обнову икона и олтарских иконостаса, слика и других црквених реликвија, обележавање годишњица посвећења верских објеката, значајних годишњица и манифестација везаних за рад и историју црквене - верске заједнице, организовање црквених манифестација и скупова, неговање и развој рада црквених хорова и њихово учешће на хорским фестивалима, стручне  и научне скупове,добротворно хуманитарне  делатности, издавачке делатности као и  научна истраживања везана за цркву.

Износ средстава за који цркве и верске заједнице могу да конкуришу је до 200.000,00 динара.
Право подношења пријаве за финансирање програма од јавног интереса имају цркве и верске заједнице са територије општине Лучани, којима нису одобрена буџетска средства у 2020. години.

Програм мора бити реализован најкасније до 31.12.2020. године, након чега цркве и верске заједнице морају поднети извештај о утрошеним средствима са пратећом документацијом до 31.12.2020. године. Рок за подношење пријаве је 20.02.2020. године до 15 часова.

 




ГЗС







PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


crkve zajednice Lucani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.477.225 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)