Јаковљевић: Форма задовољена, суштина далеко од истине 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Јаковљевић: Форма задовољена, суштина далеко од истине
Trenutno na sajtu: 786       |       Podeli:
10.10.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Вршилац дужности директора Установе „Зрачак” Ана Јаковљевић поводом саопштења ГГ „За напреднији Чачак”

осетила је потребу да се изјасни по изнетим наводима коју преносимо у целости:

„Од првог дана ступања на дужност в.д. директора моја једина и исконска намера је да унапредим рад Установе, превасходно у организацији и раду са корисницима, обзиром да сам кроз рад матичног дефектолога у протеклих пет година била у могућности да уочим све недостатке које као руководилац могу да предупредим.Такође сам свесна да је основни предуслов успешног рада мир унутар Установе, што овакви чланци додатно отежавају, а спровођење закона као такво се подразумева.
Пре свега све честитке на литерарној форми чланка који сте објавили, који је као такав морао имати бомбастичан наслов, увод, разраду и ефектан закључак. Ипак, иако је форма задовољена,суштина чланка је далеко од истинитости и веродостојности, чиме би као једна група грађана требало да се водите.

У уводном делу нисам била у могућности да одгонетнем фразе “каквог-таквог расплета” и “колико-толико под окриљем закона”, па литерарни увод нећу ни коментарисати.
Захваљујем се на шанси коју сте ми дали да кренем у рад пуном паром, како сте навели, иако се испоставља да појединима и пуна пара смета.
На почетку разраде наводите да осим редовнијег кошења траве ништа ново нисте видели. Претпостављам да је то због чињенице да, поред тога што је покошена трава голим оком лако видљива, нисте суштински упознати са радом Установе, па ћу Вам укратко сажети активности, и то:

У току су радови на уградњи лифта унутар Установе, који ће Установи обезбедити трајну лиценцу, и што је најважније, доступност спратног дела зграде свим нашим корисницима. Свакодневно сам у комуникацији са надзорним органима и подизвођачима како бих убрзала динамику извођења радова,у чему сам скоро и успела,обзиром да се радови приводе крају.
У протекла четири месеца , обзиром на условност и топло време, корисници су били на излету Атомској бањи у Горњој Трепчи, крстарили су катамараном Овчарско-кабларском клисуром, и имали веома топао пријем у манастиру Никоље, као и излет у Крагујевц-где су посетили Акваријум са ретким врстама риба, Музеј "21.октобар", Спомен комплекс Шумарице и манастир Враћевшницу.
Први пут за протеклих пет година корисници "Зрачка" су у организацији Установе, уз стручан надзор, отишли на бесплатно десетодневно летовање, у периоду од 21. до 31. августа. Боравили су у дечијем одмаралишту у Улцињу,а летовање је остварено уз свесрдну помоћ Града и ПУ Радост,којима се и овим путем захваљујем.
Окончани су радови на реконструкцији бехатон плоча у дворишном делу Установе,који је,сем што је голим оком био неизгледан, правио велике проблеме у прилазу корисника као и у њиховим дворишним активностима.
Санирано је дугогодишње прокишњавање у радионици на приземљу, која годинама није у функцији, и наручен материјал за потпуну реконструкцију.
Током предходне, дечје недеље, корисници су били радно ангажовани и у сарадњи са ЈКП „Градским Зеленилом"садили цвеће и улепшавали дворишни део Установе.
У договору са Оснивачем, написан је и стављен у план буџета Установе за наредну годину пројекат набавке комби возила прилагођеног особама са посебним потребама.
То је током оснивања Установе био један од примарних домета.
Сви стручни радници и стручни сарадници су 29.09.2018. похађали акредитовану стручну обуку везану за рад у установама социјалне заштите.
Током овог месеца планирана је дводневна обука везана за уско стручан рад у установама овог типа. 
Везано за ваше наводе око долазности корисника- долазност је,насупрот Вашим објавама базираних на погрешним информацијама, у порасту : током протеклих месеци имали
смо захтеве за пријем нових корисника, а деца која још увек похађају специјалну школу( а наши су корисници) паузу током летњег распуста провели су у “Зрачку”. Осим тога, у договору са СОШО “1. новембар” сваког дана по двоје деце долази на третман у сензорну собу ( у терминима који су слободни).

Правилник о организацији и систематизацији послова Установе рађен је темељно и уз све потребне консултације, подразумевано, у складу са свим законским прописима.

Оснивач је на Правилник дао сагласност, као и Извршни одбор Синдиката Установе.
Циљ нове систематизације је повећање броја радника чији је посао директан рад са корисницима, дакле, у циљу унапређења директног рада са корисницима.Систематизација није повучена због незаконитости, као што сте навели, већ у договору са Оснивачем, како би запослена,која је технолошки вишак била преузета од стране друге јавне установе. Сходно томе, чека се расписивање интерног конкурса и спровођење систематизације. Због непостојања могућности да се повећа укупан број радника у Установи у постојећим бројевима се мора пронаћи места, пре свих, за нове дефектологе и неговатеље. Опште је познато шта је основна делатност наше Установе, као и чињеница да од почетка радимо са мањим бројем радника из те струке.

У лично име и име( велике већине ) запослених у Установи молим Вас да прекинете са објавама паушалних и малициозних чланака, како би Установа могла да се посвети раду и унапређењу рада са корисницима на понос Града”

в.д. директор Ана Јаковљевић

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.071.726 посета
Тренутно на сајту: 787 посетилац(a)