Тодоровић потписао уговор о енергетској санацији 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тодоровић потписао уговор о енергетској санацији
Trenutno na sajtu: 409       |       Podeli:
11.03.2022 | 1 коментар(а)



Данас су у Аранђеловцу градоначелницима и председницима 151 јединице локалне самоуправе свечано додељени уговори у оквиру Националног
Тодоровић потписао уговор о енергетској санацији, Фото: ГЗС

програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова, у присуству потпредседнице Владе и министарке рударства и енергетике проф. др Зоране Михаиловић. У име Града Чачка уговор је потписао градоначелник Милун Тодоровић, а њиме је Чачак од Министарства рударства и енергетике добио 44.950.000 динара, што је и највећи додељени износ једној локалној самоуправи.

У буџету Града Чачка за 2022. годину обезбеђена су средства у износу од 44.950.000 динара за суфинансирање енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова заменом фасадне столарије, заменом термичког омотача објекта, заменом постојећег грејача простора (котлова) ефикаснијим и уградњом соларних панела.

Сви будући кораци и правила у реализацији наведеног Програма биће технички детаљно утврђени и прецизирани у сарадњи са надлежним министарством и примењивани на све јединице локалне самоуправе којима су средства на јавном позиву одобрена. Након потписивања уговора о реализацији програма са Министарством рударства и енергетике, очекује се усвајање потребних правилника и текстова јавних позива са детаљно утврђеним критеријумима од локалних самоуправа.

Прво ће бити објављен јавни позив за привредне субјекте (директне кориснике-добављаче) за све мере, а након избора привредних субјеката биће објављен јавни позив за грађане (крајње кориснике) и ово је уједно позив за све наше суграђане да учествује у реализацији Програма енергетске санације, имајући у виду чињеницу да је Град Чачак у свом буџету планирао највећа финансијска средства за ову намену, а и од Министарства је подржан са средствима у истом износу, тако да се очекује да ће значајан број грађана бити финансијски подржан приликом учешћа у предвиђеним мерама енергетске ефикасности.

 

 

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Lazar

    Daj Boże.Samo i to da vidim.Odmah konkurišem.Bravo



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.395.654 посета
    Тренутно на сајту: 409 посетилац(a)