Др Пајовић: Идуће недеље почиње ревакцинација грађана 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Др Пајовић: Идуће недеље почиње ревакцинација грађана
Trenutno na sajtu: 482       |       Podeli:
04.02.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Почетком масовне вакцинације, најпре је кренула вакцинација здравствених радника, и то Фајзеровом вакцином,
Др Александар Пајовић, директор Дома здрвља, фото: ГЗС

а сада иде пријављивање здравствених радника и за руску „Спутњик В” вакцину која је стигла, Фајзерова вакцина, затим „Синофарм”, практично ми на нашем терену тренутно имамо све три врсте вакцине, рекао је др Александар Пајовић, директор Дома здравља.


Он је истакао да је најмасовнија вакцинација до сада била кинеском вакцином, која је почела 20. јануара, тада су била и два периода, у почетку када су вакцинисани грађани који су пријављени преко е-Управе и они грађане који су долазили, а при том нису били ни вакцинисани ни пријављени, једноставно, примани су на пунктове и тада је вакцинисан велики број грађана.


„У једном периоду смо чак вакцинисали за два дана по близу 1000 грађана. Негде, 29. јануара за само неколико дана око 6000, затим је стигао нови налог да се могу вакцинисати само они грађани који су пријављени преко е-Управе и потом смо добијали спискове из Београда и самим тим нешто мањи број вакцина, тако да је вакцинисано преко 7000 грађана и у томе око 500 здравстевних радника. Оно што желим да кажем је то да је пријављивање ишло шпутем кол центра, преко телефона, међутим, они грађани који нису били у могућности да се на тај начн пријаве, они су то чинили преко свог изабраног лекара. До сада имамо око 150 пријављених грађана који не могу да дођу на вакцинални пункт и ми смо већ данас трећи дан и око 30 вакцинишемо дневно у кућама преко службе кућног лечења и осталих наших екипа”, појаснио је др Пајовић.


Према његовим речима до сада је рађено на великим пунктовима, то је Дом културе и Плава хала са по три тима, и на Љубић кеју, ту је радио један тим, у Балканској улици МЗ Кључ један тим, још увек нису отварани пунктови у Мрчајевцима и у Коњевићима.


„Очекујемо од понедељка да крене ревакцинација, грађани ће добијати мејлове, телефонске позиве, СМС поруке из Београда, а ми ћемо се овде организовати. Наше екипе су спремне, тако да свакако можемо вакцинисати велики број грађана”, закључио је др Пајовић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


REVAKCINACIJA DR PAJOVIC CACAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.832.407 посета
Тренутно на сајту: 480 посетилац(a)