Професор Томo Милошевић нови декан Агрономског факултета 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Професор Томo Милошевић нови декан Агрономског факултета
Trenutno na sajtu: 487       |       Podeli:
19.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Нови декан Агрономског факултета у Чачку је проф. др Томо Милошeвић са катедре за воћарство

и виноградарство, сазнаје Регионална иформативна новинска агенција РИНА.

На данашњој седници Савета ове високошколске установе присуствовало је 16 чланова, од којих је 13 гласало за професора Милошевића, а три листића су била неважећа.

Научно - наставно веће Агрономског факултета предложило је на заседању професора Тома Милошевића за новог декана, који је на седници већа 8. новембра, добио 26 гласова, или осам више од садашњег декана, др Владете Стевовића.

Иначе, Томо Милошевић рођен је 5. фебруара 1960. године у Чачку. Основну школу је завршио у Прислоници и Прељини, а гимназију у Горњем Милановцу. Студије на Агрономском факултету у Чачку је уписао 1979. године, а дипломирао 1983.

Последипломске студије је уписао 1984. године на Пољопривредном факултету у Сарајеву, а магистрирао 1987.

Докторску дисертацију под називом „Утицај подлога на динамику садржаја минералних и органске материје у неким вегетативним и репродуктивним органима шљиве” одбранио је на Пољопривредном факултету у Новом Саду 1992. године.

Засновао је радни однос на Агрономском факултету 23. октобра 1984. године на радно место и у звању асистента-приправника стекавши до данас сва звања на Факултету. Редовни је професор за ужу научну област Воћарство од 2003. године. Ожењен је и отац двоје деце.

Досадашњи декан Агрономског факултета у Чачку био је проф. др Владета Стевовић са катедре за ратарство и крмно биље.

ГЗС/РИНА.РС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.108.801 посета
Тренутно на сајту: 488 посетилац(a)