У општини Лучани мањи број обoлелих 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
У општини Лучани мањи број обoлелих
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
07.08.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани је у сталном заседању и континуираном праћењу епидемиолошке ситуације на
У Лучанима мањи број оболелих, Фото: ГЗС

територији општине Лучани и извештава да су данас стигли резултати ПСР тестова узетих од наших суграђана у претходна два дана и свих 18 је негативно.

Од првог августа до данас, број здравствених прегледа се смањује, тако да је за последња два дана, број прегледа пао за 20. Дом здравља је јуче посетило 38 пацијената од којих је девет било на прегледу, два пацијента су упућена на даљи пулмолошки преглед, док су остали били на редовним здравственим контролама.

Стање на јучерашњи дан је 26 вирусно активних који се редовно прате, пет на болничком лечењу и 23 излечена пацијента.

Последњи дан јула, када је Штаб одлучио да дозволи рад базена у Лучанима, имали смо 39 вирусно активних, шест на болничком лечењу и 10 излечених пацијената на територији општине.

Штаб за ванредне ситуације свакодневно прати епидемиолошку ситуацију и кроз рад ковид амбуланти и хитне помоћи у току ноћи. У случају да дође до повећања броја оболелих, Штаб ће аутоматски донети одлуку о забрани рада базена.

Захваљујући појачаној дисциплини грађана, континуираном и професионалном раду ковид амбуланти лучанског Дома здравља као и сталној дезинфекцији коју врши јавно комунално предузеће, ситуација у Лучанима је за сада најбоља у односу на суседне наше општине и градове, где је регистрован много већи број оболелих.

У општини Лучани су на снази мере превентиве и заштите од ковида које подразумевају забрану окупљања грађана, обавезно ношење маски и обавезно растојање између грађана најмање два метра. Такође, редовно се врши дезинфекција јавних површина, предузећа и установа.

Штаб за ванредне ситуације апелује на грађанство да и даље савесно поштује прописане мере Владе Републике Србије за сузбијање појаве и ширења корона вируса и подсећа да нико није поштеђен од могућности заразе овим вирусом.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani manji oboleli poboljsanje epidemioloska situacija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.912.127 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)