Такмичење дрвосеча са Штиловом тестером 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Такмичење дрвосеча са Штиловом тестером
Trenutno na sajtu: 463       |       Podeli:
02.08.2022 | 0 коментар(а)



Косјерић - На Брду Град за време Чобанских дана, у оквиру изложбеног простора представио се и сервис Штил-а из Косјерића



и то на посебан начин. Наиме, они су организовали такмичење у неколико диспицлина међу којима су сечење грања, сечење трупаца, сечење кладаром...

„Имали смо имитацију грана и ту се мери брзина стругања. Затим, монтажа мача и ланца, као и време стругање трупаца, кладара и кошење из угла, бандера и пењање уз дрво. Рецимо, бандера се мора исећи да падне на обележен кочић”, рекао је Драган Лазић, власник Штил сервиса у Косјерићу и организатор овог такмичења.

Највећу пажњу изазвало је такмичење у сечењу грана дрвета. На овом планинском полигону своју вештину показао је шампион Србије у овој дисциплини.

„Овим се бавим већ 18 година, а тестеру држим 25. Четири пута сам био првак Србије, а трећи у свету 2010. године на првенству у Загребу”, рекао је Милан Зујић, шампион.

Иначе, на Чобанским данима Штил је имао свој изложбени простор, али према речима власника сервиса много више машина се може видети у радњи. Лазић са овом реномираном фирмом ради већ 40 година.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.388.676 посета
Тренутно на сајту: 463 посетилац(a)