Сахрањена Мица Трофртаљкa, фолк звезда бивше Југославије 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Сахрањена Мица Трофртаљкa, фолк звезда бивше Југославије
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
10.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Милица Остојић, фолк звезда бивше Југославије познатија као Мица Трофртаљка,
Мица Трофртаљка сахрањена у селу Милићевцима, фото: РИНА

сахрањена је данас уз присуство родбине и пријатеља на породичном гробљу у селу Милићеваци код Чачка.

Певачица је преминула у 80. години, а на вечни починак испраћена је уз звуке трубе. У својој неколико деценија дугој каријери много хитова, који су наишли на велике симпатије код публике свих генерација.

Мица Трофртаљка сахрањена у селу Милићевцима, фото: РИНА

Каријеру је започела у локалној „Дацовој кафани”, а након тога низали су се врцави хитови попут „Даворике дајке”, „И лабави уме да забави”, „Предем вуну и кучину” и многи други. Уз песму Трофртаљка добила је и надимак који ју је пратио читавог живота, а за ову музичку звезду из Чачка отимали су се највећи тадашњи српски композитори.

„Моје плоче су се вртоглаво продавале. Око 400.000 примерака је продато, па иако нисам увек наилазила на одобравање мени је било битно да људи воле и певају моје шаљиве стихове”, рекла је својевремено Мица за интервју који је дала чачанским новинарима.

Осамдесетих година са Рамбом Амадеусом и Рибљом Чорбом снимила је, сада већ, пророчку песму, у којој је опевала пропаст комунизма, а која је наишла на велике критике тадашње власти. У својој каријери опробала се и као глумица уз режисере Срђана Драгојевића и Срђана Карановића, а остала је упамћена њена култна сцена из филма “Лепа села, лепо горе”.

„Мени су глума и песма једна иста ствар. Јер и док певам ја комуницирам са публиком, смешим се и гестикулирам. Једина улога коју сам одбила била је у филму „Геј парада”, мени ту није било место”, испричала је ова музичка звезда у једном од својих инетрвјуа.

Мица Трофртаљка сахрањена у селу Милићевцима, фото: РИНА

Мица је иза себе оставила сина и кћерку, а унук Владимир је наследио њене музичке гене и свира хармонику.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MICA TROFRTALJKA FOLK ZVEZDA SAHRANJENA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.446.534 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)