Велики успех продукције из унутрашњости: Глас западне Србије добио ауторску емисију на националној телевизији 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Велики успех продукције из унутрашњости: Глас западне Србије добио ауторску емисију на националној телевизији
Trenutno na sajtu: 519       |       Podeli:
06.04.2018 | 0 коментар(а)



Србија, Чачак - Продукција Глас западне Србије прва је у историји овог дела земље која ће имати ауторску емисију на националној телевизији.



Аутор емисије, која ће се емитовати на Првој српској телевизији је Гвозден Николић. Његов препознатљив глас и акценат освојили су симпатије великог броја гледалаца, а његове приче никога не остављају равнодушним. Управо тај једноставан приступ животу као и способност да саслуша обичног човека, донеле су аутентичне прилоге које имају вишемилионске прегледе на друштвеним мрежама, а све то је даље водило логичном кораку – покретању ауторске емисије „Нећете веровати“, која ће се од 7. априла емитовати суботом у 18.45 часова на Првој телевизији преносе национални писани и електронски медији.

„Захвалан сам Првој на указаном поверењу и што ме је заправо и направила. Као дописник телевизије радим за информативни програм и емисију „Ехплозив“ и управо захваљујући колегама с Прве, дошло се до идеје и подстрека да се покрене ауторска емисија „Нећете веровати“, каже Гвозден и додаје: „У емисији ћемо видети приче обичних људи из целе Србије, чак и оне тешке али увек сагледане са позитивне стране. Знате, целокупна атмосфера која се креира у медијима, укључујући и друштвене мреже, прилично је мрачна и стално слушамо и читамо о убиствима, силовањима и пљачкама. Све то утиче на мене и због тога сам хтео да своју причу окренем на веселију страну, да покажем да овај живот није тако црн. Показаћемо добре примере, часне и успешне људе из свих сфера живота“.

„Нећете веровати“ од суботе на Првој: Гвозден Николић прича приче из целе Србије, о малом човеку – с ведрије стране

Гвозден истиче да се мало пажње посвећује малом човеку и у први план се стављају екстреми: „Шта је са тим људима који вредно раде и не кукају. То нико не примећује и нико их не види. У овој емисији ће управо ти људи бити главни јунаци. Слушајући њих, поредећи наш и њихов живот, ми не умемо скоро ништа да ценимо, тек када нам се деси нешто лоше, а живот протиче и с њим много лепих ствари. Ја сам вредрог духа, и увек сам веровао у нешто боље. Све прође једног дана. Никада нећу заборавити реченицу једне слепе жене са Златара која савршено плете џемпере и шара их – Овај свет је толико леп. Замислите, а никада га није видела. Она га тако осећа“.

Аутор емисије „Нећете веровати” Гвозден Николић

Екипа емисије већ је припремила изузетне приче па ћемо тако видети пример једног бриљантног Ужичанина који је направио кућну централу за производњу струје који је свој изум патентирао. Николић и за то има занимљиво гледиште: „Видите, за тог човека нико не зна, а да је, не дај Боже убио неког, сви медији би се сјатили у тренутку“. Сазнаћемо и како је један боем који је одрастао у дому за незбринуту децу, спасао из хладне Мораве чак 11 људи, зашто је једно село постало познато по необичној љубави – између краве и коња и још много тога.

„Урадио сам много прилога до сада за „Ехплозив“, остале су упамћене много приче попут „Јуноши са Голије“ ,,Коме дузму прасе“ ,,Милунка одбила 200 просаца“ али сам највише поносан на то што сам заједно са екипом емисије успео да обебедим изградњу пет кућа сиромашним породицама што није било нимало једноставно али упорношћу и малом дозом дрскости смо успели“, каже Гвозден, а на питање како успева с лакоћом да дође до занилмљивих прича и зашто га толико гледаоци воле, одговора: „Зато што сам ја неко ко је одрастао у духу обичног човека, на селу и за мене нема тајни, знам како је орати, копати, радити у фабрици па на крају и овај посао. Све сам прошао и разумем обичног човека, када га видим на 50 метара знам шта мисли, како се осећа и тако дођем до тих прилога. Кад кренем преко планина имам навику да свратим пред продавницу или задругу где се људе окупљају и обично је њихова прва реакција - ево га онај Гвозден са телевизије али станем,с еднем на пањ са њима, кренем у комуникацију, људи ме прихвате и сасвим је довољно слушати их. Свака њихова прича је за новине! И од њих сам најмање тешких ствари чуо, све су то позитивни и светли примери. Уз њих се поштено одморим, а успут постанемо и добри пријатељи. Ја сам дописник Прве, а ти људи су моји дописници“ искрен је Гвозден и додаје: „То је моја Западна Србија али сада ширим све то на целу земљу. Надам се да ћу упознати нове пределе и људе, ја сам ту, а верујем да ће ме и они лако пронаћи. Посебно ме радује што ћу и поред ових обавеза, и даље радити у информативи Прве, јер ту сам некако пронашао себе. Како и не бих када су ту врхунски људи пре свега као пријатељи – Маја Ћорац, Сенка Тешић и још много колега. Са њима је лако и задовољство радити, просто се разумемо на даљину. Маји дугујем посебну захвалност и ово је добрим делом и њихова емисија, не смем зато да „потпетим“ ни мало.

Продукција лидер у региону

Гвозден Николић је и оснивач и директор продукције Глас Западне Србије из Чачка и једна је од најјачих продукција у овом региону којој се верује. Званично је дописништво чак пет националних медија а редакција броји 13 новинара, сниматеља и техничког особља.

Редакција Гласа западне Србије

Портал ове продукције је најпосећенији електронски медији у региону који свакодневно емитује најновије вести из око 20 општина западне Србије из свих сфера друштвеног живота.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.949.515 посета
Тренутно на сајту: 520 посетилац(a)