Уз класичну, џез, духовну и рокенрол музику уживало више од 10 хиљада људи 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Уз класичну, џез, духовну и рокенрол музику уживало више од 10 хиљада људи
Trenutno na sajtu: 377       |       Podeli:
05.08.2019 | 0 коментар(а)



Ариље - Више од 10 хиљада људи посетило је десети, јубиларни АРЛЕММ који је

и ове године трајао 16 дана уз концерте, предавања и часове водећих музичара из целог света. Завршницу манифестације је обележио концерт Стефана Миленковића и камерног оркестра Музикон, Барселона Џипси Балкан Оркестра, Дел Арно Бенда и бенда Ничим Изазван. И ове године дешавања су преношена уживо путем Теленор 4Г мреже и љубитељи музике могли су да их прате и ван граница Ариља.

„Та енергија, идеја и племенитост с којом људи овде раде је несвакидашња. Ово „зрно“ сија на целом простору и то је клица и начин рада којим може да се промени цео свет, не само менталитет ове средине, јер овде људи заиста прихватају класичну музику, већ да буде модел којим можемо да створимо било шта“, каже Стефан Миленковић, који је држао и мастер клас са талентованим полазницима виолине.

Укупно је више од 150 младих полазника из земље и иностранства радило са врхунским предавачима и професорима виолине, виолончела, клавира, виоле, контрабаса, духовног појања, флауте, соло певања и гитаре, да би потом своје вештине показали на концертима на отвореном.

“Увек се трудимо да донесемо нешто ново и окупимо занимљиве и несвакидашње уметнике који са собом носе посебну енергију и чине да АРЛЕММ остаје у сећању сваког ко га посети. Задовољство нам је што смо за деценију постојања уз 1100 полазника радионица, неколико хиљада индивидуалних часова, велики број програма и концерата манифестацију мапирали као један од најквалитетнијих музичко-едукативних програма у Србији“, каже Драгутин Младеновић, директор АРЛЕММ-а .

 

Оснивач и организатор непрофитне манифестације АРЛЕММ је Удружење за ширење и подстицај музичке културе у Србији – МУЗИKУС, а реализацију су подржали Министарство културе и информисања, СОКОЈ, Министарство омладине и спорта, Општина и Библиотека Ариље, Туристички инфо центар Ариље, бренд Extreme Intimo, Гете институт и Теленор.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ARILJE ARLEMM KONCERT STAEFAN MILENKOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.864.407 посета
Тренутно на сајту: 378 посетилац(a)