Током пандемије вишеструко порасла продаја пољопривредних машина 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Током пандемије вишеструко порасла продаја пољопривредних машина
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
04.08.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Пандемија изазвана короном угрозила је српску економију, а неке привредне

гране довела на руб пропасти. Међутим, постоје делатности у којима се продаја вишеструко увећала, а фирме из те бранше су драстично повећале пословање.

Наиме, продаја трактора, пољопривредних машина и механизације у пријепољском крају утростручена је током појаве пандемије. Јован Радуловић, власник фирме “Радуловић доо”, каже да је током минула четири месеца продао више трактора и пољопривредних машина него током претходне три године. Он наводи да је до раста продаје дошло јер се велики број људи вратио на село и посветио пољопривреди. Али ипак, сматра да је кључно то што држава мнонго улаже у развој пољопривреде, те се захваљујући субвенцијама лако долази до машина.

Фирма "Радуловић"д.о.о. у протекла три месеца продала више трактора него за три претходне године, фото: ПП Медиа

"Влада Србије и Министарство пољопривреде субвенционишу са 65% набавку комплетне пољопривредне механизације, што је довело до наглог скока продаје. Ми сада имамо проблем, јер домаћи произвођачи не успевају довољно брзо да произведу машине, а оне које нам стижу из увоза такође дуго чекамо", каже привредник Јован Радуловић и у шали додаје да му је лакше да нађе купца за трактор него да га набави од произвођача.

Да је помоћ државе од пресудног значаја за набавку механизације сагласан је и пољопривредник Борко Брајовић, из пријепољског села Кула.

Борко Брајовић уз помоћ државе купио нов трактор, фото: ГЗС

"Пре месец ипо сам купио нов трактор и искористио подстицај државе, која ми је вратила 65% уложеног новца. Да није било те помоћи не бих се смео усудити на тај корак, да набавим нову машину", тврди Брајовић.

Иначе, поред државе сваке године и локална самоуорава значајна средства из свог буџета издваја за развој пољопривреде. У пријепољском крају након експанзије малинараства, све више пољопривредника окреће се сточарству или органској производњи здраве хране.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje traktori prodaja jovan radulovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.331.338 посета
Тренутно на сајту: 485 посетилац(a)