Забелео се први снег на Голији, температура на Јанковом камену испод нуле 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Забелео се први снег на Голији, температура на Јанковом камену испод нуле
Trenutno na sajtu: 754       |       Podeli:
22.09.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Најхладније септембарско јутро освануло је на Голији и то под снегом, а температура
Фото: РИНА

се на највишем врху Јанковом камену, спустила чак и пет степени испод нуле. Мештане који су рано јутрос кренули на посао у сечу дрва дочекао је бели покривач.

„Нападало је неких два до три центиметра и добро је обелело. Снежни покривач се кратко задржао, јер су убрзо снежне падавине прешле у суснежицу и кишу. На Одвраћеници је био и баш оштар мраз, резало је као да је децембар”, рекао је за РИНУ Милун Боровић из ивањичког села Дајићи.

Фото: РИНА

Иако су хладне температуре на самом крају септембра изненадиле, на Голији је снег знао да падне у сваком месецу, осим у августу.

„Овде смо навикли да нам и усред лета падне снег. Голија је сурова планина, тако да нас овај јесењи ни мало не чуди. Мештани су овде дрва обезбедили на време и спремо дочекују најхладније годишње доба”, додаје Милун.

Иако важи за најхладнију општину у Србији, Сјеница је овог јутра осванула у плусу где је измерено три степена изнад нуле.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica golija sneg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.087.516 посета
Тренутно на сајту: 755 посетилац(a)