Прибој дочекује бициклистичку елиту 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Прибој дочекује бициклистичку елиту
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
18.05.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - Делегација бициклистичке трке кроз Србију предвођена директором трке Владимиром Куваљом и генералним секретаром Бициклистичког савеза Србије

Сашом Гајичићем, посетила је Прибој, град који ће други пут бити домаћин етапе на најначајнијој бициклистичкој трци Југоисточне Европе.

У договору са челним људима Светске бициклистичке федерације, челници бициклистичког савеза Србије одлучили су да 59. трку Кроз Србију организују крајем јула и почетком августа, уочи Европског шампионата. Припреме за нашу најзначајнију трку увелико су у току.

Прибој се радује трци, она је трећа манифестација и најзначајнија ове године, имали смо Европски рафтинг куп, имамо првог јуна планаре - трекинг лигу пето коло и онај прибојски триатлон који планирамо да промовишемо годинама у центру чаробног круга природе ће се завршити најзначајнијом трком, 59. међународном трком Тур де Сербиа - изјавио је Горан Рековић, организатор етапе у Прибоју.

Прибој се пре три године показао као феноменалан домаћин. Тада смо трку завршили у Прибојској Бањи, ове године ће циљ бити у центру града тако да очекујемо да ће све бити на јавишем нивоу - наомиње Саша Гајичић, спортски директор трке Кроз Србију

Чинејница да ће овогодишња трка Кроз Србију стартовати из Источног Сарајева посебно радује све у Прибоју који много тога ради на прекограничној сарадњи.

У односу кад гледате на шире окружење и вишак историје и вишак потенцијалних туристичких капацитета, али и чињеницу да то не валоризујемо, не користимо на прави начин. Имамо довољно примера у окружењу и општине Прибој и Рудо - Оптине које можда имају и мање потенцијала су много више одмакле у туризму - рекао је Лазар Рвовић, председник општине Прибој.

Прибој је по угледу на Тур де Франс видео своју прилику да управо кроз бициклистичку трку Кроз Србију која ће бити и квалификациона за Олимпијске игре у Токију, представи читавом свету своје природне лепоте и туристичке потенцијале. Нема сумње да Прибој постаје центар бициклизма у овом делу Србије.

Радимо заједно Србија, Црна Гора и Босна и Херцеговина, овде на овом простору где је настала прва Српска држава, у Полимљу где је било 100 утврђених градова, и цркава, одакле су се сусретале нације, културе,вере и где су сви остајали. У овом дивном заједништву овде ми само треба да се уозбиљимо и довољно верујемо у себе да све ове природне лепоте у једном од најлепших природних биодиверзитета код нас искористили и ставили у функцију развоја управо овог краја из ког је све и потекло - додао је Горан Рековић, организатор етапе у Прибоју.

Прибој ће бити домаћин циља друге етапе на трци Кроз Србију, каја ће се у овим прелепим крајевима возити 29. јула.

ГЗС/РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.742.183 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)