Због водене стихије, помор рибе у Бајиној Башти 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Због водене стихије, помор рибе у Бајиној Башти
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
24.06.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – Изливањем Рогачице и Гвоздачке реке у Бајиној Башти потпуно су уништени рибњаци који су се налазили на њиховим обалама.
Помор рибе у Бајиној Башти, фото: РИНА

Мештани кажу да је стање доста горе и алармантније, него што је то било пре шест година, када су Србију такође задесиле велике поплаве.

„Ту катастрофу смо некако превазишли, али сада нам је још теже. Цео рибњак је остао без воде, млађ се угушила, једино што смо део пастрмке успели да пребацимо у други рибњак који се налази код Нове Вароши. То је једино што смо успели да спасимо, још увек не можемо да проценимо колика је штета, знаћемо кад се вода повуче“, рекао је за РИНУ Бојан Јованчић из села Рогачица.

Вода је однела мостове и онемогућен је приступ базенима, а наредних дана све је препуштено на милост и немилост природи.

„Покушавали смо да направимо неки алтернативни прелаз, али је вода надошла и то је сада немогуће. Надамо се само сунцу, никад га оволико нисмо ишчекивали“, изјавио је Милан Митривић из села Овчиња.

Водена бујица је у овом крају оштетила и на десетине хектара пољопривредног земљишта као и бројне малињаке који се налазе низводно уз Рогачицу и Гвоздачку реку.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta pomor ribe

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.388.908 посета
Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)