Борис Малагурски снима документарни филм о догађањима у Црној Гори 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Борис Малагурски снима документарни филм о догађањима у Црној Гори
Trenutno na sajtu: 395       |       Podeli:
28.12.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - Српски и канадски филмски режисер, продуцент, сценариста и активиста одлучио је да његов

следећи документарни филм буде о Црној Гори.
У имејлу достављеном и дописнику Гласа западне Србије из Краљева, Малагурски образлаже мотиве и разлоге да свој нови филм посвети Црној Гори.
,,У светлу последњих догађања у Црној Гори током којих су ухапшени сви српски посланици у Скуштини Црне Горе, као и на десетине поштених и часних грађана, након што је народ масовно изашао на улице, побунио се против терористичког режима Мила Ђуконовића и блокирао све путеве у Црној Гори, одлучио сам да не будем неми посматрач монструозног НАТО репресивног апарата који годинама Србима у Црној Гори одузима право на идентитет и језик, а сада покушава да нам отме Српску православну цркву у Црној Гори, те сам преломио да мој следећи документарни филм буде о Црној Гори“, казује Малагурски.

Борис Малагурски се пита како је могуће да се два брата различито декларишу по питању етничке припадности иако су од истих родитеља.? Један је Србин, други тврди да је Црногорац.

,,У земљи у којој је идентитет постао политичко оруђе у рукама једног човека,који је у врху власти 30 година, где се фабрикује језик додавањем измишљених слова и приватизује све материјално,сада режимска клика жели српком народу да отме и духовност, да одузме Острог и приватизује Његоша. Ми више не смемо да ћутимо о томе, време је да се изборимо за истину и правду“, закључује своје писмо Борис Малагурски.


ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.766.794 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)