Најбољи прибојски студенти награђени са 120.000 динара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Најбољи прибојски студенти награђени са 120.000 динара
Trenutno na sajtu: 746       |       Podeli:
02.02.2020 | 0 коментар(а)



Прибој – Као и минулих шест година, од када је 2. фебруар установљен да се обележава као Дан општине, локална самоуправа
Са 120 хиљада динара награђено 14 прибојских академаца, фото: РИНА

тим поводом није организовала свечаност, већ је средства опредељена за ту намену преусмерила за награде најбољим студентима.

Ова награда ми изузетно значи, јер је доказ да се знање и даље признаје као вредност, а мислила сам да се тај концепт полако губи. Ово је подстицај да се и даље трудим и показује да сам на добром путу. Прибој иако је мала општина има много тога да понуди својим грађанима, нарочито омладини за коју се стварају услови да живе као и млади у престоници, имају све потребне садржаје и иду у корак са временом – рекла је једна од добитница награде, Соња Мијатовић, студенткиња четврте године Филозофског факултета у Београду.

Награђени најбољи студенти, Фото: РИНА

На овогодишњем конкурсу услове је испунило 14 академаца, који су имали просек оцена од 9,08 до 9,83, а који студирају на Медицинском, Економском, Правном, Машинском, Филозофском, Природно-математичком и Факултету техичких наука у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Чачку. Сви они награђени са по 120.000 динара. Пријем најуспешнијим студенатима уприличен је у реновираној кући Јевђевића.

– Ви сте будућност овог друштва и снага која нама треба, пратимо ваш рад и ова новчана награда је само мали знак пажње како би вам дали додатни ветар у леђа  и показали како труд и знање итекако  вреде. Прибој је град на тромеђи, град снаге и чинимо све да буде место у које се млади након завршених студија враћају. Развојем Слободне зоне стичу се услови да своје знање можете употребити у својој општини. Улагање у знање није трошак, то је улагање у нашу будућност и зато ћемо наставити да помажемо прибојску омладину – рекао је председник Скупштине општине Прибој, Борис Мрдовић.


Председник СО Прибој Борис Мрдовић уручио награде најуспешнијим студентима, фото: РИНА

Општина Прибој обележава 02. фебруар као датум када се град на Лиму први пут помиње у Повељи Краља Фридриха ИИИ, издатој 20. јануара 1448. године по јулијанском календару, односно 2. фебруара по грегоријанском.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.033.830 посета
Тренутно на сајту: 747 посетилац(a)