Да ли су домаће животиње протеране са Златибора‭? 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Да ли су домаће животиње протеране са Златибора‭?
Trenutno na sajtu: 345       |       Podeli:
17.01.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина‭ ‬-‭ ‬Одлука о држању домаћих животиња и кућних љубимаца‭ ‬у општини Чајетина донета је‭ ‬на
Фото: ГЗС

 скупштинском заседању‭ ‬у августу‭ ‬2019‭ ‬године‭ ‬и врло брзо изазвала је различите реакције,‭ ‬али углавном код оних који нису детаљније информисани шта одлука заправо подразумева.

‭“‬До измена законских одредаба из‭ ‬2006.‭ ‬године дошло је услед промене самог насеља,‭ ‬односно проширења насељеног места,‭ ‬изградњом стамбених‭ ‬и туристичких објеката на Златибору и‭ ‬у општини Чајетина,‭ ‬рекао је за ГЗС руководилац одсека за инспекцијске послове у општини Чајетина Мићо Чубрак.

Мићо Чубрак, руководилац одсека за инспекцијске послове, Фото: ГЗС

Наиме,‭ ‬у‭ ‬одлуци је дефинисано да се на подручју насељеног места Златибор и насељеног места Чајетина не могу држати домаће животиње,‭ ‬копитари,‭ ‬папкари,‭ ‬живина,‭ ‬пчеле,‭ ‬док‭ ‬је на осталим подручјима општине Чајетина и свим месним заједницама,‭ ‬као и на подручју Златибора,‭ ‬који је широк појам,‭ ‬јер је‭ ‬то‭ ‬висораван која се простире на хиљаде хектара,‭ ‬дозвољено држање домаћих животиња,‭ ‬у складу са Законом о добробити животиња.‭

“То значи да се у насељеном месту Златибор забрањује држање домаћих животиња,‭ ‬док‭ ‬је‭  ‬на рубном делу,‭ ‬километар до километар ипо од самог центра‭  ‬дозвољено‭  ‬држање домаћих животиња.‭ ‬То се односи на насеља Зова,‭ ‬Потоци и Фарма где већ постоји фарма крава.‭ ‬У насељеном месту Чајетина,‭ ‬на рубним деловима општине,‭ ‬дозвољено је држање домаћих животиња‭”‬,‭ ‬истиче‭ ‬Чубрак.

У општини Чајетина истичу да ће се на овај начин,‭ ‬успоставити комунални ред у насељеним местима,‭ ‬као и у свим другим у Србији.‭

 Дозвољено је држање домаћих животиња ван насељеног места, Фото: ГЗС

"Дешавало се да домаће животиње без надзора власника често дођу до центра насељеног места и онда тражимо власнике како би животињу вратили.‭ ‬Они који посете Златибор,‭ ‬а желе да виде домаће животиње,‭ ‬могу прошетати километар од насељеног места‭”‬,‭  ‬додаје Чубрак.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zivotinje domace

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.377.058 посета
Тренутно на сајту: 344 посетилац(a)