Синоћ одржан још један протест у Чачку, говорили Ковачевић и Лечић 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Синоћ одржан још један протест у Чачку, говорили Ковачевић и Лечић
Trenutno na sajtu: 606       |       Podeli:
09.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Говорници на осмом протесту у Чачку, драмски писац Синиша Ковачевић и глумац Бранислав Лечић, орочили су протестне шетње до 9. маја

и позвали грађане да тог датума сви крену у Београд уколико се Александар Вучић оглуши о њихове захтеве.
Ковачевић је пред око хиљаду окупљених Чачана рекао је да ће 9. маја, на Дан победе над фашизмом бити одржан последњи и највећи протест у Србији.

Драмски писац Синиша Ковачевић

„Деветог маја ће Чачак у Београд, а кад пође Чачак у Београд, онда знамо како то завршава, знамо колико камиона и аутобуса заврши у јарку. Два месеца имају да се договоре, два месеца да испуне три веома једноставна и проста захтева”, поручио је Ковачевић.

Он је рекао да су ти захтеви оставка Александра Вучића, смена свих челних људи РТС-а и стварање услова за демократске и фер изборе.

„Будите упорни и страпљиви још два месеца, а ода ћете видети кад домаћину дође 200.000 грађана Србије у посету како се друга врста музике и пева и свира и како се друго коло игра”, казао је Ковачевић.

Драмски писац је са говорнице рекао да је поносан што говори у Чачку, граду одакле су потекла два најбоља српска кошаркаша свих времена – Радмило Мишовић и Драган Кићановић.

„Ми смо потомци оних који су голоруки, са кукама и мотикама устајали против царевина. Како су у Чачку прошли Турци, Швабе и Аустријанци, тако ће проћи и напредњаци” рекао је Ковачевић.

Глумац Бранислав Лечић

Глумац Бранислав Лечић поручио је да се Србија и након пуних 28 година од великих деветомартовских демонстрација налази у тунелу.

„Не знам да ли да плачем или да се смејем, у мени мантра у глави влада, јер не знам шта од тога да изаберем гледајући 28 година како се пробијамо кроз тунел без светла. И увек завршавамо у тунелу, јер окупатори сопственог народа не дозвољавају да сване. Они су ти који забрањују да се Србија модернизује, да постане дом свих и инспирација младости”, истакао је Лечић.

Он је нагласио да режим Александра Вучића мора бити срушен за два месеца и позвао грађане читаве Србије да 9. маја буду у Београду.

Др Александар Радојевић, Вук Јеремић и Синиша Ковачевић

Окупљени грађани са платоа код споменика војводи Степи Степановићу кренули су потом у протестну шетњу централним градским улицама. У колони је био и лидер Народне странке Вук Јеремић.

Нови протест заказан је за наредни петак, 15. март.

Морава инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.586 посета
Тренутно на сајту: 607 посетилац(a)