Непознати починиоци покосили малињак у бајинобаштанском селу Јакаљ, штета преко 1.000 евра 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Непознати починиоци покосили малињак у бајинобаштанском селу Јакаљ, штета преко 1.000 евра
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
31.05.2021 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – Непознати почиониоци у селу Јакаљ код Бајине Баште током претходних неколико ноћи

упали су на приватне поседе и посекли део малињака, причинивши домаћинима велику материјалну штету, преноси агенција РИНА.

„Неко је упао у засаде и вероватно косом покосио код мене око 150 метара, код једног комшије око 200 и код комшинице 70 метара малина. Кад се све сабере на мом имању уништено је преко 500 килограма малина, простом рачуницом штета је око 1.000 евра“, рекао је за РИНУ малинар Милош Илић.

Овај случај одмах је пријављен надлежним органима, сачињен је записник, а један или више починиоца још увек нису ухваћени. Мештанима је нејасно ко би се одлучио на овакав потез, јер никаку корист од тога нису могли да прибаве, а како кажу ни са ким нису ни у сукобу.

„Ово се код нас никад није дешавло. Чули смо за сличне ситуације у околним општинама а сада је затекло и нас. Страх нас је да неко из чисте обести не понови ово дело и причини нам још већу штету. Малине само што нису пристигле на бербу и проблем би био огроман. Обилазимо малињаке током ноћи, размишљамо и да уведемо стражу и ухватимо преступника на делу. Није нам свеједно“, каже Илић.

Овај домаћин на хектар ипо узгаја малину, а слично је и са осталим комшијама. Село Јакаљ најбогатије је засадима црвеног злата на територији општине Бајина Башта. Већини мештана управо је продаја овог воћа и основни извор прихода.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta malina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.872.727 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)