Српски четнички покрет прешао из Београда на Равну гору 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Српски четнички покрет прешао из Београда на Равну гору
Trenutno na sajtu: 520       |       Podeli:
13.05.2018 | 0 коментар(а)



Равна гора - На ванредној седници Српског четничког покрета, одржаној недавно у Чачку, одлучено је да се седиште СЧП - а пресели из Београда на Равну гору.

Руководство покрета оценило је да ово време захтева да српски четници буду уз своју нацију, и да седиште мора бити тамо где је стварана и писана српска историја. Невоље с којима се поново суочио српски народ, претње да нам отцепе Косово и Метохију, омаловажавање и малтретирање Срба у Хрватској и БиХ Федерацији, бездушно суђење српским јунацима и генералима у Хагу, налажу нам да се вратимо својим коренима и својим изворним пределима.

У саопштењу покрета, издатом овим поводом, наводи се још:

„Српски четнички покрет је на Равној гори подигао своју колибу са традиционалним обележјима и бићемо захвални сваком Србину и сваком часном човеку који стане уз нас, у одбрану Отаџбине.

Постројавање припадника Српског четничког покрета на Равној гори, фото: Глас западне Србије

Српски четнички покрет је добровољно, хуманитарно, невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, чији је циљ идеолошко – национално помирење свих грађана Србије као и помоћ ратним војним инвалидима, породицама погинулих и осталим угроженим друштвеним групама у области борачко – инвалидске заштите, уз неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Председник Скупштине СЧП – а данас је српски четнички војвода из Љубића Гојко Рабреновић, а заступник у јавном пословима српски четнички пуковник Милун Кузмановић, такође из Љубића”.

- Позивамо све четничке покрете у Србији и расејању да нам се придруже, жеља нам је да сви станемо под исти барјак, у одбрану Отаџбине.

Живела Србија, живео српски народ, Бог нека поживи српске четнике и нашу традицију која траје 115 година – каже за Глас западне Србије српски четнички војвода Гојко Рабреновић.

Под појмом четници (од речи чета, четовање) до краја 19. века подразумевани су герилски борци сврстани у мале борбене јединице – чете. Прва српска чета образована је у Београду, 29. маја 1903, имала је осаморицу четника а заповедник је био Илија Славе, Србин из Македоније.

У другом светском рату назив четници односио се на остатке Војске Краљевине Југославије а чије је званично име било Југословенска војска у отаџбини, као и за борце Косте Пећанца.

Четнички сабор на Равној гори, јуче, окупио је хиљаде Срба националиста, међу којима су веома бројни били четници из Републике Српске.

Смотру припадника СЧП – а свечано је поздравио доскорашњи министар у српској влади и председник Нове Србије, Велимир Илић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.147.963 посета
Тренутно на сајту: 518 посетилац(a)