Вучић: Србија иде у добром смеру  


Вучић: Србија иде у добром смеру
20.02.2022 09:07 | 0 коментар(а)Србија иде у добром смеру, поручио је вечерас председник Александар Вучић и додао да мора још много тога да се уради и направи,
Фото: ГЗС, илустрација

али да је до сада постигнут значајан напредак, пре свега у економији и инфраструктури.

Говорећи за Танјуг на питање "шта би грађанин Вучић рекао председнику Вучићу", председник је одговорио да би му сигурно рекао да је могао више и боље, да му је потребно још мало енергије и неких бољих решења, али да је он лично, задовољан, иако наравно није безгрешан, јер Србија иде у добром смеру.

"Када радите тежак посао у којем на дневном нивоу, морате да доносите виталне и кључне одлуке, па се подразумева да направите грешке. Али, Србија иде у добром смеру", рекао је Вучић. 

Он је приметио и да грађани у разговору о економским успесима Србија исказују неверицу, не зато што мисле да их неко лаже, већ зато што нису навики на то.

"Питају се како је могуће када су нам ниже плате него у Немачкој. Тешко је да схватите да ми заостајемо 100 година у односу на европске земље, али разлику недвосмислено смањујемо", рекао је Вучић.

Али, приметио је да постоји нека врста губитничке "кукњаве" код дела људи, што мора да се превазиђе.

"Ако смо могли у кошарци, рукомету, одбојци, ватерполу, почињемо у фудбали, можемо у политици и економији", поручио је председник Србије.

Додао је да још много тога мора да се уради и направи, али и приметио да је земља имала срећу, што су са оптимизмом направљени уговори за 10, 11 аутопутева и брзих саобраћајница, а онда су драстично скочиле цене сировина.

"По добрим ценама ћемо направити те путеве", рекао је Вучић и подсетио да ће се за мање од месец дана ићи за пола сата од центра Београда до центра Новог Сада, да је изграђен аутопут скоро до Пожеге, одакле ће у два смера, ка Црној Гори и ка БиХ.

"То су ствари које људи виде, које су најважније. Јер када имате пут, знају људи да могу да дођу инвеститори, фабрике" рекао је Вучић и као пример навео да у Ваљево нико није хтео да дође док није обезбеђена брза саобраћајница, а сада су тамо Бицерба, и Хансгрое, који су довели своје фабрике у тај град.

Људи неће рушење, већ будућност

Луди хоће будућност, и зато не може бити успешан нечији програм који предвиђа само рушење, и поруке "ухапсићемо Вучића, његову децу, па чак и малог дечака од четири и по године, јер се презива Вучић, констатовао је вечерас председник Србије и лидер СНС Александар Вучић

Он је, на питање да ли сви медији виде, као што то виде грађани шта је све изграђено и како се развила Србије, он је рекао да то није није питање само медија, већ приступа животу.

"То је ствар која зависи о три тачке. Прво то је ствар личног приступа. Постоје људи који имају такозвани негативистички приступ свему, шта год да се дешава. Утакмица тек почиње 3. минут и већ нападају свог тренера, играче, и све критике забораве када у 48. минуту њихов тим постигне гол. Друго, због социјалних мрежа где најлакше пролазе најнегативнији коментари и тврдње. То највише привлачи пажњу, а не позитивне вести. Ти који су иначе најлошији, који би били у сваком друштву негативни хероји, постају данас хероји, јер имају више лајкова. Треће је, мислим, да нису у питању опозициони медији, већ политички интерес", рекао је он. 

Вучић је казао да постоји чисти политички интерес неког ко не жели да види оно што се дешава, јер постоје политички актери које подржавају из личних интереса.

Он је указао да је просечна плата 2012. била 340 евра, а данас је 610 евра.

"Ако је 340 веће од 610, не могу да се сагласим да је то мали помак за само неколико година. Покажите ми такав помак у некој европској земљи, тешко ћете наћи", рекао је Вучић.

Подсетио је да у Србији у 50 година нису изграђене или обновљене болнице и клинички центри колико је у последњих седам година и то су чињенице.

"Јесмо ли изградили три ковид болнице за три месеца, Клинички центар Ниш, готов је и Клинички центар Београд, а за неки дан отварамо и кардиоваскуларну клинику у Београду, која је најбоља у овом делу Европе. Ми смо толико новца уложили у опрему, најскупљу, све највеће светске фирме ", додао је он.

Указао је да од њега нико није могао чути име његових политичких противника од када је кренула кампања, а они су све нервознији, јер су обећали да ће нешто, како је то упоредио - била то крушка или јабука, да падне, а они ће да је само покупе, завладају и поново узимају новац.

"За то се спремало хиљаде људи. Али не размишљају да има много више људи који размишљају о будућности својих потомака", истакао је он.

Рекао је да показају све већу нервозу, хистерију, јер знају да резултата који су обећавали онима који су њихови финансијери и медије нема.

"Не може програм нечији бити само рушење, ухапсићемо Вучића, његову децу. Све остале нећемо да хапсимо, друге ћемо да лустрирамо. То значи забранићемо им да се баве јавним послом, јер не можемо да их победимо дугорочно" рекао је он и навео пример да би то у преводу значило да ако се Комшићу не свиђа Марко Ивас онда неће више да га буде у јавном животу.

Вучић је истакао да такву политику људи неће.

Политика нападања људи у Маринковој бари, рушена Београда на води нико неће, казао је он.

Протести због екологије су плаћени споља

Председник Александар Вучић каже да Србија улаже огроман новац у еколошке пројекте, да су еколошки протести испред зграде Председништва демократско право, али и да су међу њима и политичари који добијају новац за организацију тих протеста.

Он је у интервјуу рекао да испред кабинета сваки дан има неке протесте.

"Дођу са вувузелама то је тачно тако да не можете ништа да радите, а онда дођу са неким трубама, а онда неки са разгласом... Тек толико да не можете да ништа да радите, па морам да се селим у другу канцеларију, али све је то демократија, све је то у реду", рекао је Вучић.

На констатацију да је бивши амерички амбасадор Ентон Годфри рекао да Србима има еколошке проблеме, али да му је драго да у нашој земљи јача еколошки покрет, Вучић, каже да није чуо да је бивши амерички дипломата то рекао.

"Али, ако јесте и ја сам срећан због тога. Много се радујем ако је Годфри рекао да му је драго", рекао је Вучић и упитао да ли стварно неко мисли да Рокфелер плаћа те покрете зато што је забринут за ваздух у Србији,

На питање да ли мисли да је свест људи о екологији сада другачије, Вучић каже да наравно да јесте, али и из других разлога.

"Имате право, људима сада није највећи проблем зпошљавање, ни низак животни стандард, који би наравно могао да буде већи, и баве се екологијом", рекао је.

Истакао је да се у Србији у екологију није улагало деценијама.

Сагласан је да на тим еколошким протестима има људи који су стварно забринути за чист ваздух и воду.

Прецизирао је да је он говорио о политичким лидерима који добијају паре од Рокфелера, јер зашто Рокфелер не даје паре неком другом.

Спреман је, каже да разговара са свима, али никоме не жели да се додворава да би добио глас више на изборима.

Ми, додао је, не можемо свима испуњавати жеље.

"Смучила ми се кампања од када је почела, јер они обећавају веће плате, али не кажу одакле ће те паре да им дођу", рекао је Вучић.

Истакао је да је борба за чист ваздух нешто на чему ова власт ради.

"Ми први пут Србију умрежимо кроз водоводну и канализациону мрежу у градовима и селима и улажемо велики новац. Сада радимо то у 120 до 150 општина. У канализациону мрежу улажемо огроман новац, то је 300 милиона евра", рекао је Вучић.

И тек када то буде урађено, истиче, Србија ће моћи да се мери са швајцарским градовима и селима.

Занимљиво је, приметио је, да те политичаре који су плаћени из иностранства да би организовали протесте, нико ништа не пита.

"Ви стварно мислите да ако бисте ви аплицирали за новац Рокфелера да бисте га добили. За то морате да имате специфична својства", закључио је Вучић.

За четири године плата у Србији 1.000 евра, а у Београду до 1.260 евра

Александар Вучић је изнео предвиђање да ће, према плану, за четири године просечна плата у Србији бити 1.000 евра и додао да ће тада у Београду бити до 1.260 евра, пошто је у главном граду већ сада износи 780 евра. 

Он је, на питање како коментарише тврдње опозиције да се власт мерама за помоћ младима и пензионерима додворава народу, запитао - а каква је мера била она када су се смањивале плате и пензије јер је претходна власт уништила земљу и да ли је и то било додворавање народу.

"Јавни дуг је растао попут ракете, геометријском прогресијом. Тако је на крају 2012. године био 56 одсто, а сада је испод тога. После поплава и короне", навео је Вучић.

Истакао је да је држава то успела због тешких мера и зато што је већина људи била озбиљна и одговорна и веровали су да морају да се спроведу тешке мере, јер не може рак да се лечи апсиринима.

Председник је додао да ће плате и пензије тек да расту.

Како је рекао, у плану државе је да за четири године просечна плата буде 1.000 евра у Србији, а у Београду ће бити од 1.230 до 1.260 евра.

"У Београду је тренутно 780 евра, у Новом Саду око 700 евра, а у Бору око 660 евра", навео је Вучић.

Додао је да велики градски центри носе половину становништва Србије.

Нова листа иновативних лекова - највећа улагања до сада

Председник Александар Вучић је  најавио да ће бити објављена нова листа иновативних лекова, наводећи да ће до сада у лечење неких од најозбиљнијих обољења бити уложено чак 53 милиона евра, што је двоструко више него 2020. године, када је највише новца било уложено.

"Имам једну ексклузивну вест, посебно за људе који болују од дијабетеса, хепатитиса Ц, евентуално рака дојке или рака дебелог црева, или неког другог малигног обољења - ове године, сада идемо са новом листом иновативних лекова и то са до сада са највећом сумом новца коју улажемо", рекао је Вучић у интервјуу за Танјуг.

Он је изнео податак да је у ту сврху до сада највише било уложено 2020. године и то око 23 милиона евра.

Сада су та улагања 53 милиона евра, што је више него двоструко више, нагласио је Вучић.

"То је невероватна сума новца и мислим да ће бити сви који болују од тих болести бити охрабрени, јер ће добити негу као у најразвијенијим земљама света", рекао је Вучић.

Размишљамо да вртићи буду бесплатни за све

Председник Србије је рекао вечерас да се размишља о томе да вртићи, а за годину и две и вртићи и јаслице буду бесплатни за све грађане Србије.

"Морамо још да рачунамо, посебно ако би кренули од 1. септембра. На ивици смо и гледамо да наредних дана, до краја недеље или за десет дана донесемо одлуку", рекао је Вучић вечерас у интервјуу за Танјуг.

Он је објаснио да је у питању 53 милиона евра на годишњем нивоу колико би држава требало да издвоји за то, а и до 70 милиона евра, јер би вероватно у том случају и сиромашнији грађани послали децу у вртиће.

Вучић је објаснио да би се са друге стране добила већа социјална инклузивност, деца би мање била на улици или код куће, а више са другом децом.

Тиме би се за децу обезбедила већа одговорност, и бољи социјални приступ, а родитељима олакшало да размишљају о другом трећем, четвртом, петом, детету, напоменуо је Вучић.

Он је додао да није проблем у 50 милиона евра, али би та обавеза морала да се преузме у за наредних, најмање 10, до 15 година, и зато морају да се саберу сви приходи и види да ли то може да се издржи.

Вучић је рекао и да би држава то пратила, привреда мора да расте и истакао да је ове године раст на нивоу од пет одсто, што је веома значајно.

Циљ ми је да будем упамћен по политици самосталности и мира и по економији

Председник Александар Вучић је објаснио вечерас да је његов циљ да буде упамћен по неколико ствари - да земља настави да води политику самосталности и немешања странаца у одлучивање о министрима у српској влади, по политици мира и слободе, и по напретку економије.

Вучић је на питање Танјуга да ли му је циљ да у историји остане упамћен као градитељ, одговорио да му је циљ да буде упамћен по неколико ствари, а једна од основних је, каже, да неће ни током изборне кампање никоме да се додворава.

"То подразумева да Србија, и када напустим кормило и државе и СНС, настави да води политику самосталности, независног доношења одлука и храбру спољну политику у којој неће амбасадори и странци одлучивати ко ће да буду чланови владе и какву ћемо политику да водимо", каже Вучић.

Под два је, истиче, политика мира, и додаје да није било ратних сукоба, иако се власт суочила са много врућих кромпира и проблема.

"Добили смо независност Косова, које су нам претходници оставили на тацни. Они тад нису реаговали, а ми смо вратили то на међународни преговарачки сто и подигли ту тему, да слободно можемо да кажемо да за нас Косово није независно. Уз све друге проблеме у региону", рекао је Вучић.

Под три је слобода за наш народ, у сваком тренутку, а под четири - напредак привреде и економије, рекао је Вучић подсетивши да је Србија у претходне две године најбрже растућа економија у Европи, и питање када је то био случај у српској историји.

На констатацију да је Србија напредовала у периоду после 1903. године, Вучић је рекао да тада нисмо били ни близу (овоме данас), а после тога је дошао и Царински рат и најтежа анексиона кризу из 1908. године.

Додао је да су највеће демонстрације у Београду икада одржане управо 1908. године.

Да људима дамо једнаку шансу, а не да буду једнаки

Председник Вучић је приметио да се грађани Србије иако сада земља има највећи економски раст, носталгично сећају живота у комунизму за време Јосипа Броза Тита, пре свега због лепих успомена, али да се тада,како каже, ипак није живело боље.

Поручио је да није за једнакост, пошто је то утопија, већ за то да сви имају једнаку шансу, али да они који су вреднији и раде више треба више и да добију.

Каже да и сам има лепе успомене када је ишао на море, са родитељима заставом 128, како су он и брат Андреј једва могли да се сместе на задњем седишту, сећа се одморе код Модриче на путу за Бугојно на ливади где су јели краставац , парадајз, мало пилетине или сендвиче, јер није било новца за кафану.

"Шест сати до Бугојна и онда на море још пола дана. И ви сада мени говорите да је то био бољи живот. Не, само смо били млађи па имамо носталигичне успомене и замишљамо како је све било лепо".

Вучић истиче да нико не жели да буде исти, поготово не они који се боре и раде 10 сати дневно, са онима који не раде ни један сат.

Немојте да им одузимате право да буду успешни, нагласио је Вучић.

Са друге стране, људи који раде исти посао у различитим деловима Србије још немају исте плате, напоменуо је Вучић и додао још увек они који живе у Београду и Новом Саду имају веће плате, али да то мора да се мења и да се због тога и улаже толико новца у развој сваког места у земљи.

"Јер, наш посао је да људима дамо једнаку шансу, а не да буду једнаки", поручио је председник.

Навео је да је егалитаризам утопија и да то неће да пропагира само да би се додворавао грађанима и стицао гласове.

"Ја ћу да пропагирам да људи имају једнаку шансу и ако неко ради више и вреднији је - мора и да добије више", поручио је Вучић.

Мафији смо одсекли главу, пипака и даље има

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас грађанима да је Србија веома сигурна и безбедна земља и да грађани не треба ничега да се плаши, пошто је хапшењем Беливукове групе одсечена глава мафији.

Вучић је у интервјуу Танјугу рекао да већ годину и четири месецау србији није било ниједно мафијашко убиство.

На питање како коментарише недавни случај пуцњаве у Панчеву, председник је рекао да су сви учесници одмах ухпашени, али да су у питању биле банде, а не мафијашки обрачун.

Председник је, на питање да ли постоје краци или огранци Беливукове организације, рекао да их има и да ће их увек и бити, али да је глава мафије склонења и одсечена.

Напоменуо је да не постоји ниједна земља у свету без криминала који увек има пипке.

"У Балтимору има више убистава за месец дана него за годину дана у Србији. Србија је веома сигурна и безбедна земља, а да увем може боље, може", навео је Вучић.

Напоменуо је да чињеница да нисмо имали ниједно мафијашко убиство годину и четири месеца довољно говори за себе, пошто никада од 1990. године нисмо имали тако дуг период без таквих убистава.

Немачка се променила - то што је рекао Шолц, Меркелова не би

Председник Србије Александар Вучић оценио је вечерас да се Немачка променила, указујући да је изјава канцелара Олафа Шолца о разлици између Украјине и Србије била површна и изненађујућа, те да би запад желео да заборави случај агресије на нашу земљу.

Вучић је, у интервјуу за Танјуг на питање о украјинској кризи казао да је то светска криза, коју не може да коментарише.

Међутим, истиче да је размишљао и одлучио да коментарише изјаву канцелара Шолца, за којег је казао да је озбиљан политичар, што, како је додао, не може да каже за све политичаре у Немачкој.

"До јуче сам то могао да кажем за све политичаре у Немачкој, сада више не. и Немачка се променила. Он је озбиљан политичар, којег сам срео на турнеји представљања наших реформи 2016. у Хамбургу, када је бо градоначелник. Озбиљан, темељан човек, са којим сам имао тежак и добар разговор. Он је човек који је врло опрезан, озбиљан и одговоран, и зато ме његова изјава, за коју мислим да је била површна, изненадила", рекао је он.

Казао је да не би неком тежом изјавом да погорша позицију Србије, јер и у Немачкој, као и у Србији има довољно људи који би радили на погоршавању тих односа.

"Шолц је рекао да су покушавали да спрече геноцид на Косово. Никаквог геноцида на КиМ није било. Никада ниједан политичар није рекао да се тако нешто десило. Бивша канцеларка Ангела Меркел рекла би да су спречавали хуманитарну катасфрофу. То су две ствари. Тако нешто се Меркел не би десило, то су огромне разлике", истакао је он.

Вучић је констатовао да њих, како је рекао, по мало боли што председник Русије Владимир Путин користи све њихове слабости сву слабост њихове агресије на СРЈ и понавља сличне аргументе које су они тада користили.

"Они свесно и подсвесно не могу то да поднесу. Када чујете Камалу Харис која с правом каже "не дирајте националне границе, оне су непроменљиве и недодирљиве", сем за Србију. Онда Србима претите да не помисле да их мењају, јер сте их ви успоставили на другачији начин", рекао је он додајући да би сви да забораве случај Србије.

Вучић је указао да када упозоравају Путина увек кажу да ће то бити први рат у Европи који би могао да изазве после Другог светског рата.

"Јесте ли заборавили шта сте радили овде? Шта је била крива Милица Ракић, мала Сања у Варварину? Што сте тукли мост у Варварину који је само спајао Варварин са Ћићевцом? Што сте побили децу ? Што сте тукли мост у Грделици да не може југ Србије да живи? Што сте тукли цивилни воз, а знали сте да је цивилни? ", упитао је он.

Једном лепо кажите, додаје - направили смо највећу грешку, извињавамо се за све злочине које смо починили. Ми ионако морамо да разговарамо, јер се налазимо на европском путу .

Србија ће, каже, поштовати међународно право, поштује територијални интегритет Украјине. Казао је да њему нико није долазио да тражи да Србија мења став, јер знају наш став, и он је принципијелан и заснива се на поштовању међународног права.

"Један велики државник ме је позвао, био је неформални разговор. Питао како ћете да пребаците амбасаду у Јерусалим, а ја сам рекао пребацићемо ако Израел не призна Косово. На то ми је рекао да ли знам да постоји резолуција УН која забрањује премештење амбасаде, а ја сам му рекао да ли ти знаш да постоји резолуција 1244", рекао је он.

На питање о изјави шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова да се регрутују људи са КиМ и БиХ за борбе у Украјини, Вучић је нагласио да је Лавров веома прецизан у својим информацијама.

"Неки велики лидери знају главнину ствари, али он зна све", додао је он и додао да нема информације да ли са КиМ долазе у Украјину да се боре, и нагласио да службе раде на томе.

Најавио је да ће наредних дана у Београд стићи шеф руских обавештајних служби Николај Петрушев, од којег ће, каже, наше тражити такве информације.

"Лавров у политичком делу говори јасно и не дешавају му се грешке као другима око чињеничних ствари. Дуго и добро памти, није лако са њим разговарати", закључио је он.

Колико год је било грешака, мука, успели смо, Србија је другачија

Колико год смо имали грешака, мука и проблема увек смо успевали да се подигнемо, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић и истакао да је поносан што је Србија потпуно другачија земља и што је сачува слободу и мир.

"Много сам захвалан људима, служио сам својој земљи на частан начин. Да ли ћу тражити подршку за још један мандат донећемо одлуку за десетак дана, али лично никада нећу моћи да заборавим период напретка и развоја наше земље", поручио је Вучић у интервјуу за Танјуг. 

Он је навео да где год се погледа у Србији су нове фабрике, изграђене нове болнице, домови здравља, клинички центри.

"Много се променило. Србија је успела да сачува и слободу и мир, да буде поштованија у свету, поносан сам и на то што Србија никоме није дозволила да се меша у њене унутрашње ствари и да је гази", рекао је Вучић, одговарајући на питање на шта је поносан, а где је, како сам признаје, правио грешке.

Када је реч о грешкама позвао се на речи Френклина Рузвелта да слава припада онима који се боре и купају и у зноју и у крви, а не онима који вичу, кибицују и добацују около.

Вучић је навео да је донео на стотине и хиљаде добрих одлука, али да је било и на десетине лоших.

"То је живот, не спадам у безгрешне типове, није ми тешко да кажем извините. Није ми тешко да то кажем ни политичком противнику", рекао је он.

Какао каже направио је две или три крупне грешке, од којих је једна та што, како каже, није добро разумео ста се спрема оног секунда када је добио информацију да Кина купује све сировине по свету – храну, угаљ, гвожђе, бакар...

"Требало је и ми то да радимо истог секунда, могли смо по дупло нижим ценама то да набавимо. Ја сам мислио и погрешио сто нисам одмах пресекао. Велику сам грешку направио и то је грешка која нас кошта", рекао је Вучић.

На питање да ли је само он требало да мисли о томе и да ли је усамљен на врху, каже да су то биле стратеске одлуке и да је он на њих требало да мисли и да буде храбрији.

"Ја сам нисам желео да потрошимо толико пара и погрешно сам проценио", рекао је Вучић.

На питање д али је овакву Србију замишљао 2022. године каже да јесте, јер је знао ста се све ради и истакао да је захвалан рађанима Србије на подршци.

"Хвала на великој подршци и већој него сто сам заслужио и очекивао и надао се. Са поносом и веома марљиво сам обављао своју дужност. Да ли сам направио доста грешака, несумњиво, али да ли је данас Србија потпуно другачија земља такође је несумњиво", истакао је Вучић.

Он је додао да је Србија била четврта по висини плата и пензија од балканске шесторке, а данас је по сваком питању број један.

Истиче и да није имала опремљену војску, а да је данас најсназнија у региону, као и да ускоро стиже ново наоружање из Кине које је наручено пре три и по године, а затим из Француске, Русије и да се стално купује.

Одлука о кандидатури након расписивања председнички избора

Председник Србије Александар Вучић је објаснио да се о његовој новој кандидатури за председника Србије још увек разговора, и да ће одлука бити донета крајем фебруара или почетком марта, када буду расписани председнички избори.

На питање да ли је спреман да ради овај посао још пет година, он је одговорио да то питање себи поставља сваки дан.

"Наравно да сам у ових пет година много енергије, труда и рада сам уложио у претходних пет година. Надам се да су то сви приметили и не бих волео да се кандидујем, а да нисам спреман да урадим још више", рекао је Вучић.

На питање са ким се светује најчешће, имао ли међу њима странаца, кога најчешће слуша када има неку недоумицу, одговара да слуша многе људе који долазе с неким примедбама, од обичних људи до својих сарадника.

"Ако мислите да пронађете неког другог ко стоји иза важних одлука, не. Такве одлуке које су у мојој надлежности доносим ја", истакао је Вучић.

На питање да ли нас у новом мандату очекују тешке одлуке у вези с Косовом Вучић је оценио да имамо поплаву изасланика.

"Они то хоће без руског изасланика да би могли сви да се договоре и да кажу остало вам је мало времена морате да признате независност Косова. Не знам шта је други смисао", приметио је Вуичић.

Он је додао да се са с тим већ био суочен и подсетио да је признање одбио усред Беле куће.

"Немојте да вам говорим колико је то тешко и како је било у Бриселу када је требало да потпишем улазак Косова у УН, па то нисам желео да урадим", открио је Вучић.

Додао је да грађани не могу ни да замисле какви су све механизми тих притисака.

Вучић је проценио да постоји план да се Косову преко НАТО обезбеди независност.

"Намеравају да Косово убаце у НАТО и тиме натерају ове четири земље ЕУ од пет да признају Косово и да нас ставе пред свршен чин. Али чак и тада наш одговор ће бити негативан", негласио је Вучић.

ГЗС/ Извор: Танјуг

Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Vucic srbija investicije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


  


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 124.004.368 посета
Тренутно на сајту: 248 посетилац(a)