Душанова љубав чува ружу пуне три деценије 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Душанова љубав чува ружу пуне три деценије
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
06.08.2020 | 0 коментар(а)



Ужице – Уколико вас пут наведе у ужичко насеље Крчагово тамо ће вас дочекати ружа која живи чак преко три деценије.
Душан негује своју ружу пуне три деценије, Фото: РИНА

Душан Бојовић (68) ову биљку први пут је стицајем чудних околности окопао и поткресао седамдесетих година прошлог века и она од тада сваке године цвета, преноси агенција РИНА.

„Ова ружа је преживела велике хладноће, мразеве а једне зиме била је потпуно у леду, али корен је издржао и сваке године цвета. Када је посађена, у Крчагову се није налазио ниједан објекат, а касније кад се кренуло са великом изградњом преживела је чак и то. Ја волим руже и знам доста о њима, али како је ова преживела толико дуго никоме није јасно“, каже Душан за РИНУ.

У непосредној близини налази се зграда ФК „Јединство“, па Душан боравећи ту никад из вида није испуштао ову трнату лепотицу. Редовно ју је неговао, а и данас она је једна од најлпеших иако јој се придружило много млађих.

„Пре тридесетак година она је била јарко црвене боје, а сада је више ружичаста. То значи да је попримила бoју неке која се налази поред ње, а која је млађа. То се често дешава. У непосредној близини налази се и угоститељски објекат у ком се често одржавају прославе, па се баш бројни гости сликају поред ове руже, јер је највиша и најлепша“, рекао је овај Ужичанин.

Ова биљка прирасла је Душану за срце, па ће наставити да води рачуна о њој надајући се да ће издржати још доста година.

 

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ruza dusan uzice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.465.851 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)