Просветари нову школску годину почели штрајком 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Просветари нову школску годину почели штрајком
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
01.09.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Чланови Синдиката образовања Моравичког округа данас су првог радног дана у школској 2022/2023.
Фото: ГЗС

години штајком у 5 до 12 изразили незадовољство због непоштовања захтева које су тражили У овом штрајку учествују све школе из Моравичког округа, 28 школа са територије града Чачка, 11 из општине Ивањица, док је из Горњег Милановца њих 13.

Фото: ГЗС

„Ми имамо основне захтеве за које мислимо да су сасвим пристојни, не само због нас, већ и због све наше деце, због деце која данас иду у основну, средњу школу, која ће сутра када заврше факултет радитиовај посао и од свог рада хранити своје породице. Мислимо да је корекција зараде од 20 одсто оно што је прихватљиво у овој ситуацији када су све цене скочиле и када је инфлација, као и исплата остатка дуговања од 50 хиљада динара, поред тога имамо захтев да се тај закон о комбинованој настави укине”, рекао је председник синдиката образовања Чачак Владимир Аџић.

„Ово наше 5 до 12 траје заиста дуго, па се надам да ће једном доћи тачно у подне када ћемо решити све ове наше проблем. Оно што је најстабилније у Србији јесу плате просветних радника, све се мења ,осим њих, расту цене, животини трошкови, све осим плате професора. То што смо са министром просвете постигли одређени договор за нас не значи много, јер један од разлога због кога у то не верујемо, је зато сто се већ седам година овде окупљамо на исти начин јер смо потписали тада један број тачака по којима треба да регулишемо наш статус, а од тада до данас ништа од тога није решено. Било је неких 110 школа у којима би била комбинована настава, колико год да смо разговарали моје колеге и ја, нисмо могли да направимо распореде за такав вид образовања”, рекао је Милош Мрдак председник синдиката ОШ "Мићо Матовић" из Катића.

Како су истакли просветари наредни састанак имаће 23. Септембра на ком ће разговарати о следећим корацима.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


STRAJK PROVESTARI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.896.177 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)