Завршени радови на путној инфраструктури у Месној заједници Никојевићи 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca             

 
Завршени радови на путној инфраструктури у Месној заједници Никојевићи
Trenutno na sajtu: 677       |       Podeli:
24.09.2018 | 0 коментар(а)



Ужице - У току 2018. године уложено је око 10 милиона динара за изградњу нове и реконструкцију постојеће путне инфраструктуре

у Месној заједници Никојевићи, саопштено је на званичном сајту града Ужица.

Кроз уговоре за удруживање из 2017. и 2018. године реконструисана су четири путна правца укупне површине око 2.500 м2: Поњавића гробље –Цицварићи у дужини око 200 метара, Весова врба – Пландиште дужине 195 метара, пут за Горње Поњавиће укупне дужине 480 метара и 100 метара путног правца Понор – Терзићи. Радови на овим путним правцима су финснсирани тако што је Град из буџета издвојио 67% вредности радова, а учешће грађана је било 33 %.

Мештанин Никојевића Јовиша Поњавић је истакао да реконструкција постејеће и изградња нове путне инфраструктуре значи доста за ово село које се углавном бави пољопривредом и сточарством и омогућиће им бољу комуникацију са главним саобраћајницама и безбеднију испоруку пољопривредних производа.



Одлуком градског руководства значајна средства су уложена и у санацију и реконструкцију путног правца од Калдрме до центра Никојевића у површини око 3.500 м2 и ови радови су у пуном износу финансирани из градског буџета. У оквиру тих радова у овој месној заједници асфалтиран је и пут у дужини од 130 метара за породицу Милинковићи. Обзиром да је члан породице Милинковић, особа са инвалидитетом којој због честих здравстевних проблема долазе кола хитне помоћи, сада ће то, нарочито у зимском периоду, бити лакше јер асфалт који је урађен, омогућиће лакши прилаз, већу безбедност и сигурност. Овај пут по речима Милинковића за њих значи нови почетак и лакши живот.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.393.181 посета
Тренутно на сајту: 677 посетилац(a)