Скромни и срећни: Иако тешко живе, Ђоковићима из села Добраче код Ариља једина жеља да имају краву 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Скромни и срећни: Иако тешко живе, Ђоковићима из села Добраче код Ариља једина жеља да имају краву
Trenutno na sajtu: 537       |       Podeli:
08.11.2021 | 0 коментар(а)



Ариље, Добрача - Наше жене нису хтеле да дођу на крај овог села, па сам у потрази за супругом прешао километре и километре.



Срећа ме је погледала. Оженио сам је,а да је нисам ни минут волео, а данас је моју љубав заслужила, спасила је кућу од пропадања, изродила двоје дивне деце и не само да је дивна мајка, већ је моја највећа срећа и радост", каже Радомир Ђоковић из села Добрача код Ариља.


Радомир се оженио у петој деценији и сачувао дом, Фото: РИНА

Породица Ђоковић нема никаква примања нити је икада од државе тражила и очекивала неку помоћ. Иако услови за живот нису идеални, све што стекну својим мукотрпним радом, прво одвоје за децу, Стефана и Милицу.
" Након пола века, у кући Ђоковића родило се дете. То је син Стефан,а након њега и кћерка Милица. Није се кућа угасила. Богу хвала, имамо све што нам треба, славимо славу и здрави смо. Даће Бог, да следеће године купимо краву и да нам живот крене још на боље, каже Радомир за ГЗС.

Лина из Скадра унела је срећу у дом Ђоковића, Фото: РИНА

Лина је дошла из Скадра , прешла је огроман пут како би упознала свог животног сапутника, иако га пре тога никада није видела.
" Код нас су обичаји сасвим другачији, нисам се ништа питала. Моји су брак уговарали, и на срећу, нису погрешили. Имамо све, деца су нам највећа срећа , ми се лепо слажемо, здрави смо. Никоме ништа не дугујемо, од свог рада живимо и планирамо да купимо краву. Она нам је приоритет, да олакшамо живот. Земље имамо пет хектара, све би ишло много лакше да имамо механизације како би обрађивали више ", додаје Лина за ГЗС.


Милица и Стефан Ђоковић немају велике жеље, Фото: РИНА

Стефан и Милица немају неостварених жеља, не зато што имају све, већ су њихове жеље потпуно другачије од жеља њихових вршњака, да замене кров на свом дому који прокишњава и да једнога дана у Добрачи имају фарму коју ће успешно водити.

 

 

 

Прилог емитован у Дневнику, на првом програму РТВ и у емисији Бразде.

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DJOKOVICI ARILJE DOBRACA LINA SKADAR RADOSAV STEFAN MILICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.109.734 посета
Тренутно на сајту: 537 посетилац(a)