Омеровић: Међунационални односи у Прибоју на високом нивоу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Омеровић: Међунационални односи у Прибоју на високом нивоу
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
03.02.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - У радној посети Прибоју боравио је Мехо Омеровић председник Одбора Скупштине

Републике Србије за људска и мањинска права и равноправност полова. О питањима међунационалних односа Срба и Бошњака као и наставку пројкта помоћи расељеним Бошњацима из општине Прибој током 90-их година, Омеровић је разговарао са председником општине Прибој и његовим сарадницима из Санџачке демократске партије и Странке демократске акције, док се члан општинског већа из БДЗ-а није одазвао позиву на састанак.

Домаћини су упознали госта стањем мањинских и људских права у мулти-етничком Прибоју, као и са радом одбора за безбедност и равноправност полова институционалних механизама која је општина Прибој благовремено импламентирала.

 

Председник Одбора Скупштине Републике Србије за људска и мањинска права и равноправност полова, Мехо Омеровић

,,Знао сам ја то и од раније, али данас сам и добио потврду да је стање међунационалних односа, између Срба и Бошњака данас на једном задовољавајућем и високом нивоу. Дакле питање поверења, повратка поверења између два народа се вратило после не ситних ратних догађаја деведесетих година и ја верујем да ће то бити прилика да се створи амбијент и клима у Прибоју да дође још већи број инвеститора”, изјавио је Омеровић.

На састанку су договорени заједничке активности на покушају наставка одрживог пројекта расељених и прогнаних бошњака из прибојског села Кукуровићи током ратних дешавања деведесетих.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић навео је да се ради о Вадином пројекту чија реализација истекла 2015, али није у целини реализовано.

„Реализовано је негде око 123 милиона на шта су даване накнаде, урађено је двадесетак монтажних кућа. Урадили смо и компленту пројектну документацију за све путне правце. Један од закључака данашњег састанка је да се заједно обратимо Влади како би се програм који је прекинут наставио”, казао је Рвовић.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић

Према речима Омеровића разговарали су о још једном сегменту сарадње са суседним општинама у Босни и Херцеговини и Црној Гори.

,,То је питање регионалне сарадње и свега онога што се дешава у последњих неколико дана, охрабрујући тонови и добри ветрови који дувају на релацији пре свега Турска и Србија после разговора Александра Вучића и председника државе Ердоганом у Анкари” рекао је Омеровић.

Своју посету Прибоју Мехо Омеровић је завршио разговором са представницима удружења који окупљају расељена и прогнана лица из Кукуровића и Сјеверина, упознајући се са њиховим проблемима и презентујући нове измене закона о правима бораца и инвалида који ће се у скупштини наћи до краја маја, а којим ће овим породицама обезбедити статус жртава рата и какву такву сатисфакцију и уважавање државе.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.775.665 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)