Није време за опуштање, ризици су и даље ту 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Није време за опуштање, ризици су и даље ту
Trenutno na sajtu: 614       |       Podeli:
18.09.2020 | 0 коментар(а)



Од почетка епидемије коронавирус је у Србији потврђен код 32.695 особа, а од последица заразе преминуло је 738 особа.
Фото: ГЗС

До сада је тестирано укупно 1.056.256 људи. Иако је епидемијска ситуација тренутно повољна, епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон упозорава да је вирус присутан и да није време за опуштање.
Нове мере данас ступају на снагу, повећан број улазака из Црне Горе
Ступају на снагу нове мере Кризног штаба и сви грађани који од 18 сати уђу у земљу на граници ће добити упозорења са инструкцијама где и на који начин да се јаве иако немају симптоме коронавируса.

Александар Максимовић, управник Царинарнице Ужице, каже за РТС да је на граничним прелазима Гостун и Јабука током ноћи био појачан интензитет саобраћаја и већи број улазака у Србију из правца Црне Горе.

Очекује да ће до 18.00 доћи до повећаног броја улаза у Републику Србију, као и да ће грађани поштовати мере које донео Кризни штаб.
Од 18 часова нове мере ступају на снагу – надзор за оне који улазе у земљу
Ступају на снагу нове мере Кризног штаба и сви грађани Сбије који од 18 сати уђу у земљу биће под посебним здравственим надзором. На граници ће добити упозорења са инструкцијама где и на који начин да се јаве иако немају симптоме коронавируса.

Први корак је тест самопроцене на ковид 19 који је доступан на сајту е-здравље. Препорука је да се резултати теста сачувају, а период здравственог надзора траје 10 дана, после чега треба да се понови тест самопроцене. Ова правила важе за оне који немају симптоме вируса.

Они који их имају, јављају се у ковид амбуланте.

Надлежни апелују на одговорност и подсећају и да су Законом предвиђене казне од 50 до 150 хиљада динара у случају угрожавања здравља људи.

Према последњим подацима, у Србији су потврђена 82 нова случаја коронавируса. Преминула су још два пацијента.

Мера појачаног надзора за све грађане Србије који се враћају из иностранства ступа на снагу данас у 18 сати.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон је, навео да грађани који се враћају у земљу имају обавезу да се електронски пријаве здравственом систему, а ако добије неке тегобе као што су повишена температура, губитак чула укуса и мириса и остале респираторне тегобе, онда се јавља у ковид амбуланту.

 

ГЗС / РТС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus krizni stab predrag kon

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.100.593 посета
Тренутно на сајту: 614 посетилац(a)