Обрадовић: Влада РС нема способност да реши проблем беле куге 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Обрадовић: Влада РС нема способност да реши проблем беле куге
Trenutno na sajtu: 327       |       Podeli:
17.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Мора да се подвуче црта у држави Србији, да се стане на страну и у заштиту, можда и најугроженије категорије нашег становништва,

а то су не сумњиво труднице и породиље у Србији”, изјавио је лидер Двери Бошко Обрадовић на данашњој ванредној конференцији за медије и додао да се придружује захтеву интернет портала “Бебац”, који тражи хитну и неопозиву оставку министра за рад, запошљавање, борачка и социjaлна питања Зорана Ђорђевић.

,,Све оно што се ових дана дешава, а врхунац је у катастрофалним изменама закона о финансијској подршци породици са децом, говори о томе да су труднице и породиље угрожене у држави и да Влада РС једно говори, а друго ради. Са једне стране се залаже за наталитет као главни циљ, а са друге доноси законе и директно раде на штету жена и породиља”, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је навео неколико примера великих проблема које је донео нови закон о финансијској подршци породица са децом.

,,Први пример је да све запослене жене које су почеле са радом у последњих 18 месеци, а посебно оне које су запослене само у последњих шест месеци имају скандалозно мале надокнаде за породиљско одсуство које су често испод 1.000 динара. Са супротне стране, жене са високим примањима имају ограничење надокнаде док су на породиљском одсуству, тачније речено примају мању зараду у односу на оне које су имале пре него што су отишле на породиљско”, рекао је Обрадовић и додао да посебна дискриминација извршена према женама које живе на селу.

,,Жене које живе на селу и баве се пољопривредом, морају да буду осигуране последња 24 месеца да би уопште добиле било какву накнаду за породиљско одсуство или за одсуство зарад неге детета. Све друге жене према истом овом закону имају ту обавезу да буду осигуране последњих 18 месеци. Због чега су жене на селу на овај начин дискримисане у односу на све друге жене у Србији?”, питао је Обрадовић.

Лидер Двери наводи да је посебно драматично то што су ван оквира закона остале све труднице које су остале у другом стању пре доношења закона.

,,Морам да кажем да је посебно алармантно непрепознавање петог и сваког наредног детета, јер испада да немају право ни на какву финансијску помоћ и подршку од стране државе. Сад нека ми неко каже зашто су ове значајне вишедетне породице дискриминисане”, упитао је Обрадовић и додао да је ова врста двоструких стандарда директно штете многобројним породицама у Србији.

,,Ова влада једноставно нема способност и нема знање да би могла да реши проблем беле куге и једино решење је хитна и неопозива оставка министра Зорана Ђорђевића због немара и неспособности зарад које је нанео огромну штету великом броју трудница, породиља и породица у Србији”, закључио је Обрадовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.262.406 посета
Тренутно на сајту: 327 посетилац(a)