Општинска каса у Лучанима тешка 780 милиона, буџет у 2020. већи од овгодишњег за 42 милиона 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Општинска каса у Лучанима тешка 780 милиона, буџет у 2020. већи од овгодишњег за 42 милиона
Trenutno na sajtu: 375       |       Podeli:
27.12.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - На 13. седници локалног парлмента одборници су једногласно усвојили предлог

одлуке о буџету општине Лучани за 2020. годину.

Реални приходи буџета планирани су у износу од 780 милиона а расходи 759 милиона динара, па је предвиђен суфицит од око 20 милиона динара.

Председник општине Миливоје Доловић је упознао одборнике са планираним инвестицијама у наредној години. Он је навео да су буџетом опредељена средства за наставак исплате по 30 хиљада динара за свако новорођенче као и три милиона динара за вантелесну оплодњу за парове без деце. Буџетом је предвиђено још три милиона динара за удружења и културно - уметничка друштва.

"За комуналну активност је опредељено 44 милиона а за спорт 13 милиона динара. Из буџета ће, такође бити издвојено 85 милиона динара за одржавање путева, седам милиона динара за поправке и 14,5 милиона за јавну расвету као и 36 милиона за развој пољопривреде", казао је Доловић.

Када је реч о инвестиционим улагањима, поред великих улагања у путну инфраструктуру, председник Доловић је истакао пројекте који су у току као што је пројекат комплетне реконструкције средње школе у Гучи. Завршен је тендер и за завршетак спортске хале у Лучанима а рок за завршетак радова је девет месеци. И за следећу годину планиране су бројне инвестиције.

На 13.седници СО, одборници су усвојили решење о именовању Милије Миленковића за директора ЈП „Драгачево путеви“ на нови четворогодишњи мандат. Миленковић је једини конкурисао и испуњава све конкурсом тражене услове. На седници је разматран и усвојен програм рада овог предузећа за 2020.годину, као и план и програм зимске службе овог предузећа за сезону 2019/2020.године.

Одборници су усвојили и програме пословања за 2020.годину, ЈП „Рзав“ Ариље, ЈКП „Дубоко“ Ужице, Библиотеке општине Лучани. Дата је сагласност на ребаланс финансијског плана Дома здравља Лучани за 2019. годину а усвојен је и извештај о функционисању система одбране од града на територији радарског центра „Ужице“ у току 2019. године. Дата је сагласност и на одлуку о приступању општине Лучани традиционалној смотри и манифестацији спорта и физичке културе „МОСИ“, као и на предлог решења о давању сагласности на планове управљања заштићених природних добара у Драгачеву.

Одборници су на 13. седници СО усвојили и предлог одлуке о боравишној такси коју је корисник услуге смештаја обавезан да плаћа када користи услугу смештаја изван свог места пребивалишта. Такође, боравишну таксу плаћају и угоститељски објекти као и угоститељ који као физичко лице пружа услугу смештаја у сеоским или објектима домаће радиности. Према одлуци, цена боравишне таксте је 90 динара за сваки дан боравка и наплаћује се истовремено са наплатом услуге смештаја, док су објекти који пружају услугу смештаја дужни да плаћају хиљаду динара по сваком лежају на годишњем нивоу.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani skupstina budzet milivoje dolovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.460.417 посета
Тренутно на сајту: 376 посетилац(a)