Поново на снази рестрикције воде у Ариљу, Пожеги , Лучанима и Горњем Милановцу 



 
Поново на снази рестрикције воде у Ариљу, Пожеги , Лучанима и Горњем Милановцу
Trenutno na sajtu: 460       |       Podeli:
15.09.2021 | 0 коментар(а)



Ариље/Пожега/Лучани – Услед новог сушног периода хидролошка ситуација на водозахвату Шевељ
Рзав поново пресушује, Фото:РИНА

на систему Рзав опет је алармантна, а до потрошача се дестрибуира око 400 секундних литара воде, што је виштруко мање од просечне количине воде. Најкритичнија ситуација поново је у општинама које намају своја локална изворишта.

„Принуђени смо поново да увдедемо рестрикције у висинским селима и приградским насељима. Они воду имају у периоду од пет до седам сати ујутру, као и од 14 до 21 сат, у осталим сатима она је искључена. Поново апелујемо на све грађане да воде рачуна и не троше воду нерационално“, рекао је за РИНУ Предраг Маслар председник општине Ариље.

Тешко стање у водоснабдеавњу поново је и у Пожеги, која добија око 60 секундних литара воде, а потрбено јој је минимум бар три пута више. Рестрикције су опет уведене у селима, а мештани воду добијају уз помоћ цистерни.

„Побољшана хидролошка ситуација је кратко трајала, јер већ 2. септембра фабрика воде „Рзав“ поново уводи рестикције воде и почиње смањење производње. Пожега има уговорено 200 литара воде у секунди, са 150 литара може да снабде све своје кориснике“, рекао је Миљко Краговић, директор ЈКП „Наш Дом“ Пожега.

Рестрикције су уведене и у општинама Лучани и Горњи Милановац, на грађане се апелује да воду користе само у наменске сврхе, а уколико појединци буду заливали баште, њиве и плочнике биће искључени са водосистема.

 

 

 

РИНА/ГЗС

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


restrilcije vode ponovo na snazi zaapdna srbija požega Arilje lučani Gornji Mialnovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.714.816 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)