Конкурс за слушаоце Курса за резервне официре Војске Србије рода авијације и пријем подофицира у РВ и ПВО 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Конкурс за слушаоце Курса за резервне официре Војске Србије рода авијације и пријем подофицира у РВ и ПВО
Trenutno na sajtu: 452       |       Podeli:
02.02.2022 | 0 коментар(а)



Министарство одбране и Војска Србије су расписали конкурс за слушаоце Курса за

резервне официре Војске Србије рода авијације, као и пријем подофицира у Ратно ваздухопловство и ПВО.

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић позвао је младе да искористе прилику и постану део елитног плавог строја Војске Србије.

„Будућим официрима авијације и подофицирима РВ и ПВО пружамо могућност да раде са најсавременијим авионима и хеликоптерима, усавршавају се, напредују и пре свега служе нашој отаџбини”, рекао је министар Стефановић.

Фото: Министарство одбране

На јавни оглас за Курс слушалаца за резервне официре могу се јавити младићи и девојке, са завршеним основним студијама, који до краја 2022. године навршавају 27 година или су млађи. Пријаве се могу поднети до 31. марта на порталу е-управе и на шалтерима „Поште“, као и у надлежним центрима Министарства одбране - некадашњим војним одсецима, док кандидати који имају боравиште у иностранству то могу учинити у надлежним дипломатско - конзуларним представништвима Републике Србије.

Сви кандидати, који задовоље услове конкурса, упућују се на селекцију, која обухвата психолошку и здравствену процену, као и селективну падобранску и летачку обуку која се реализује у јединицама Војске Србије. Изабрани кандидати почињу са Курсом 1. септембра ове године. Они који успешно заврше Курс имају могућност пријема у професионалну војну службу у својству официра рода авијације.

Такође, Команда Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије расписала је и конкурс за пријем 89 подофицира у 250. ракетну бригаду за противваздухопловна дејства, 98. ваздухопловну бригаду и 126. бригаду ваздушног осматрања, јављања и навођења.

Фото: Министарство одбране

Прилику да стекну прве подофицирске чинове имају кандидати до 40 година старости, који испуњавају услове конкурса и остваре најбоље резултате на селекцији. У зависности од формацијског места, они ће радити у Београду, Краљеву, Нишу, Новом Саду и другим местима у којима су размештене јединице РВ и ПВО. На конкурсу је највише позиција које захтевају техничка усмерења стечена током четворогодишњих средњих школа, а за поједина формацијска места неопходна је возачка дозвола „Б“ категорије.

Кандидати и кандидаткиње који буду имали највише успеха током селекције, биће упућени на шестомесечни курс за подофицире у центре за обуку Војске Србије где ће стицати неопходна стручна знања за послове који их очекују. Полазници који успешно заврше обуку постају кандидати за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време.

Очекује их мноштво прилика за усавршавање и напредовање уз бенифиције које у виду стабилних и редовних примања, решавања стамбеног питања и врхунске здравствене заштите нуди професионална војна служба.

Заинтересовани додатне информације о конкурсима могу добити у надлежном центру Министарства одбране, надлежним дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у иностранству, Команди РВ и ПВО, као и на сајту Министарства одбране на следећим линковима:

Јавни оглас за пријаву кандидата за слушаоце курса за резервне официре Војске Србије рода авијације

Јавни конкурс за пријем у професионалну војну службу на неодређено време у својству подофицира

 


ГЗС/Министарство одбране




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VOJSKA SRBIJE KONKURS POODOFICIRI ODBRANA RV I PVO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.744.493 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)