Одборник Двери у Чачку прелази у СНС? Враћање мандата због Вучића 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Одборник Двери у Чачку прелази у СНС? Враћање мандата због Вучића
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
19.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – У дану кад је целокупна опозиција бојкотовала рад локалног парламента, одборник Двери, Драган Штављанин из Слатине
Двери остају без Драгана Штављанина, фото: РИНА

ипак је присутвовао седници која се одвија у просторијама КУД “Желе” и на тај начин, како каже шеф одборничке групе Двери, Аександар Тансковић одлучио се за страну којој припада.

“Свако ради по свом знању и по свом моралу. Драган Штављанин је благовремено био обавештен о свим активностима Двери , а његова жеља да у овом тренутку промени страну је његова лична одлука и он треба да објасни своје мотиве. Само не знам да ли ће његов глас стварно променити нешто у скупштини Чачка или ће он служити као декор владајућој већини, давати кворум јер је очигледно да власт ради у врло тешким условима и да тешко скупљају кворум за свој рад”, изјавио је Танасковић и додао да Штављанин више неће бити члан Двери.

“Тражићемо да нам врати одборнички манадат, мада законска регулатива налаже да не мора то да уради, али ако се већ декларише као моралан човек и ако се више не слаже са политиком Двери треба да врати тај мандат од оних од којих је узео. Наше искуство нам говори да су у овом политичком трансферу опет на делу биуле изакулисне радње, јер ниједан одборник у другу поолитичку опцију није прешао због идеологије. Ми знамо да Штављанин већ неко време сарађује са СНС која му је додељивала средства за пољопривреду, тако да је његова трансакција вероватно била успешна”, каже Танасковић.

 

Он сматра да је излазак из локалног парламента једини начин да њихове идеје буду спроведене у дело.

“Ми смо схавтили да смо у скупштини града Чачка постали један декор, један фикус, којим СНС парактично оправдава оно што раде. Ми смо постали лица која не могу да изнесу ниједну критику, а да не будемо избачени или да не будемо опеменути или кажњени. Схватили смо да је једини начин ванинституционална борба, једини начин борбе је ван парламента на улици, притиском, јер ова власт једино реагује на такву врсту комуникације”, истакао је Танасковић.

Одборници Двери неће потраживати своје дневнице јер не учествују у раду скупштине, али ће списак за исплату припремних дневница ипак бити прослеђен властима, јер како кажу активно су учествовали у припреми скупштинског заседања.

 

РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


dveri opozicija sns

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.861.093 посета
Тренутно на сајту: 339 посетилац(a)