Вучић: Избори крајем марта, почетком априла, желим да разговарате са народом 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Вучић: Избори крајем марта, почетком априла, желим да разговарате са народом
Trenutno na sajtu: 529       |       Podeli:
17.06.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да ће избори бити одржани у марту, априлу,

да ће бити најтежи до сада, а од страначких колега затражио је да иду пред људе, да им говоре истину, да се баве својим послом, а не међусобним ратовима.

- Брза кампања, најтежи избори, притисци споља ће бити велики, јер неки неће желети да Србија буде самостална и да суверено доноси своје одлуке. Неки су гладни пара, мало је 500 милиона евра колико су неки стрпали у џеп, тражиће још новца, виде да сада има новца у каси... Моја молба за вас је проста: разговарајте с људима, немојте да вам буде то тешко, говорите истину, немојте да обмањујете и говорите да смо урадили нешто што нисмо, говорите истину и борите се и када је реч о Косову, Црној Гори - рекао је Вучић на седници главног одбора СНС.
А истина је, каже, да нису његови политички противници довели у Србију Си Ðинпинга, нити су разговарали са Путином, као што он јесте.

- И моји први разговори су изгледали као њихови, а кад смо вратили паре које дугујемо онда смо почели да разговарамо на равноправан, пријатељски начин, да тражимо нешто, а не само о дуговима да причамо. Идите пред народ, говорите истину, немојте да се свађате између себе, јер више енергије сте потрошили на међусобне сплетке и свађе, него да одговорите политичким противницима - поручио је Вучић.

Каже и да је СНС демократска странка, у којој може све да се каже.

- Дођите на главни одобор и реците све у лице, а не да водите ратове између себе. Не могу више то да слушам. Позабавите се мало политичким противницима, одговорите им нешто. Колико вас је овде - 600? Да ли је неко од вас 600 одговорио на то што су за мане рекли да сам Хитлер и да ћу бити обешен? Да ли је неко реаговао - није! Нисам тражио, и не треба, знам да се одбраним од таквих. Неће мене да веша нико од њих јер се слабића никад нисам плашио. Али њима ништа не сме да фали - рекао је оштро Вучић.
Вучић је овом приликом најавио смене у СНС јер је време за људе који, како је рекао, имају страст, зељу, енергију и ентузијазам да покажу колико воле своју земљу, град и село и колико су у стању да се боре за Србију.

- Говорићемо на предстојећој седници проширеног Извршног одбора и проширеног градског одобра Београд и желим да вам кажем да ће свакако бити промена и у локалним самоуправама и на нашим локалним листама за предстојеће изборе, као што ће бити промена и на листама за републички парламент. То је мој предлог, да изађемо и са великим бројем нових и млађих људи- навео је Вучић.
Вучић каже да је то његов предлог који могу да одбију у странци, али да треба увести нове људе, који, истиче, имају страст, зељу, енергију и енетузијазам, да покажу колико воле своју земљу, град и село и колико су у стању да се боре за Србију.

- Многима се то неће свидети, али нажалост, говориће се и о некима од вас у народном периоду на скупштини или конгресу странке. Неки ће добровољно да оду са својих функција, а неки неће добровољно - истако је он.

Седници у СЦ Шумице присуствовали су функционери странке Маја Гојковић, Јадранка Јоскимовић, Небојша Стефановић, Марко Ђурић, Милош Вучевић, Миленко Јованов, Зоран Бабић, Мирослав Чучковић.
Захвалио је представницима Српске листе на КиМ, који, каже, за своје противнике имају и Тачија, Харадинаја и целу међународну заједницу.

- Једино што им причају је да се одрекну Србије и Вучића и ако то учине имаће све. Видите како се држе наши момци и девојке, никада на то нису пристали. Показали су своју снагу и у томе је снага Српске листе - рекао је Вучић.

Најавио је да он лично има намеру да обиђе у наредном периоду све београдске одборе странке, а затим и све окружне одборе СНС.

Замолио је страначке колеге да се припреме током лета, јер у наредних 21 дан жели да обиђе све београдске општинске одборе.

Додао је да то нема везе са кампањом "Будућност Србије".

- Не зато што не желим да обилазим општинске одборе широм Србије, већ зато што нећу имати довољно времена. То ћемо углавном викендом да организујемо, да доведемо људе, да разговарамо на проширеним окружним одборима - рекао је Вучић.

Снага СНС није у одбору и председнику, већ у народу

Председник СНС Александар Вучић истакао је данас да је СНС неупоредиво најбоља странка у поређењу са другим странкама у Србији, а да њена снага није у главном и извршном одбору или председнику, већ у народу.

- Нису, на крају, људи луди зашто гласају за нас, зато што наш народ разуме шта радимо и супротстављају се тиранији на улицама - рекао је Вучић.

Опозицији је поручио да му не могу ништа, јер, истиче, резултати владајуће странке говоре више, а ти резултати су, указао је председник, боља економска ситуација и петоструко снажнија војска и полиција и најавио да ће ове године њихови припадници имати повећање плата.

Подсећа, Србија је имала један авион који је "некада могао, а некада није могао да полети", а да данас има 14 авиона и најавио да ће до краја године добити 19 хеликоптера.

- Све Лазаре и Милоше, сва оклопна возила која имамо данас нису постојала. Они су уништавали стреле за 934 долара које су добијали од Американаца - рекао је Вучић.

Истакао је и да српска полиција данас има много бољу опрему и оружје, и упитао да ли је неко признао да је полиција данас опремљенија и да добро ради посао, као и да ли је неко приметио да није било шест месеци мафијашког убиства у Србији.

Ја због народа идем по Србији, не стављајте ми ограде

Председник СНС поручио је данас функционарима те странке да више разговарају са људима и да не жели више да на скуповима у оквиру своје кампање Будућност Србије види ограде између њега и народа.

- Или, оставите ограду па сви иза ограде, а не ’валентино, па шанел ташница’ у првом реду, за функционере, а народ - иза ограде. Нећу то да видим, хоћу народ да видим који гласа за нас - рекао је Вучић на Главном одбору СНС.

Не жели, каже, више ни да склањају неког ако дође да критикује или га чак гађа јајима и парадајизом.

Како је казао, питаће такве за шта им је крив и предочити шта је до сада урадио за њихове општине и места и шта немерава тек да уради.

- Али, нећу да видим да је народ склоњен, због тог народа смо ту дошли - поручио је Вучић.

Тим пре што је, како је истакао, ова власт урадила пет пута више него други, од аутопутева, фабрка, пруга и свему другом, на пример, отварању музеја, па чак и у спорту због велике подршке од стране државе.

- Да ли има округа да нисам неку фабрику отворио, можда један или два и то ћу ускоро, а у неким опшитна и по шест или седам фабрика сам отворио. Неки нису толико ни за 20 година. Рекли смо када смо отварали Меиту у Обреновцу да ће бити запослено 1.500 људи, па су ме напали како лажемо пошто у уговору пише 750, иако смо им објаснили је то само прва фаза. А биће укупно запослено 3.000 људи.

Вучић је додао да жели да чује као председник Србије српске домаћине шта мисле и да их позове да помогну у вођењу земље.
Вучић истиче да воли и поштује оне који се боре јер они могу да гурају и државу и странку напред.

- Имали смо важну делегацију у Кини, 15 људи, да виде како ради Комунистичка партија Кине. Оно како они раде хоћу да ви радите у наредном периоду. Хоћу да разговарате са људима. Нећу ограду између функционера и народа. Нећу да гледам ташнице, хоћу да гледам народ. Нећу да видим никога испред ограде - поручио је Вучић одборницима.

ГЗС/Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.168.677 посета
Тренутно на сајту: 528 посетилац(a)