Ко кочи реализацију пројеката вредних 22 милиона у Гучи? 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Ко кочи реализацију пројеката вредних 22 милиона у Гучи?
Trenutno na sajtu: 595       |       Podeli:
20.07.2018 | 0 коментар(а)



Гуча – Након што су одборници СО Лучани дали сагласност, на седници одржаној 4. јуна у Гучи, Културни центар у Гучи основао је привредно друштво

„Драгачевски хоризонти“ доо Гуча, чија делатност ће бити пружање услуга у области смештаја и исхране, спорта и рекреације. Оно ће на тржишним принципима газдовати објектима у оквиру Спортског центра у Гучи (рестораном, Домом трубача, пливачким базеном и спортским теренима).

Новоизграђени Дом трубача у Гучи, у који је Министарство трговине и туризма уложило 30 милиона динара, има 27 соба са 160 лежајева, салу за састанке са 54 места, бифе и рецепцију. А у оквиру ресторанског дела постоји пет соба са 10 лежајева, ресторан са банкет-салом и савремено опремљеном кухињом.

Са Министарством трговине, туризма и телекомуникација потписан је уговор о заједничком финансирању радова на завршетку и опремању објеката у оквиру Спортског центра у Гучи, вредан 22 милиона динара, припремљена документација на коју је сагласност дало министраство, али се ни након месец дана не расписује јавна набавка иако је са министром Љајићем договорено да се ови објекти ставе у функцију развоја туристичке понуде општине Лучани.
Наведеним средствима треба да се изграде тениски терени, изврши набавка тобогана за базен, 200 лежаљки, 50 столова и 200 столица за Дом трубача, уради ВИП ложа на стадиону и поставе PVC седишта на трибинама спорстких тертена.

Фото: Глас западне Србије

Базен је пуштен у функцију кроз пробни рад али ни до данашњег дана није до краја завршен, па део радова треба да буде урађен у наредној години.
Део опреме био је намењен овогодишљој купалишној сезони, а столови и столице за потребе гостију и исхране трубача финалиста 58. Сабора трубача?

Уговор о закупу „Мотела АС“ истекао је 25. јуна и сада је у фази реновирања и опремања за наставак рада под новим именом „Драгачевски хоризонти“ и његово званично отварање планирано је за среду 25. јул 2018. године у 19 сати.

Прошле године са истим министарством председница општине Весна Стамболић је одбила да потпише уговор за исти овај пројекат, чиме би Министарство беспровратно инвестирало износу од 12 милиона, а овлашћење да то ове године уради и спроведе поступак јавне набавке, избора извођача и оправда средства од председнице општине добио је њен заменик.

Саботирање јавне набавке због Гуче?

Међутим јавна набавка коју по закону расписује начелница Општинске управе још увек није расписана па се може догодити да цела инвестиција пропадне, што је сулудо.
,,Општинска управа ако расписује онда ја то треба да потпишем, али овлашћења је добио од председнице општине Миливоје Доловић, заменик. Други проблем су имовински односи јер се један део води на републику и фудбалски клуб”, каже начелница Весна Кодранов.

Заменик председника општине Лучани Миливоје Доловић, фото: ГЗС

Доловић међутим каже да је тачно да је он потписао уговор са министарством и да је за то имао овлашћења али да закон јасно дефинише ко расписује јавну набавку, и да се таква овлашћења не могу преносити на друго лице, нити он поседује електронски потпис који је неопходан.

,,Тачно је да сам по овлашћењу председника Општине потписао Уговор са Министарством трговине, туризма и телекомуникација за 10 милиона динара које смо од њих добили, заједно са наших 12 милона из буџета, читава инвестиција вреди 22 милиона. Конкурсну документацију за расписивање јавне набавке по закону потписује Начелник општинске управе својим електронским потписом и стара се за његово спровођење јер се ова као и све друге инвестиције у Општини налазе књиговодствено на разделу општинске Управе. Уколико начелница нађе законски начин да то и ја могу да урадим, врло радо ћу потписати. Иначе, власник свих површина на спортском центру по катастру је Република Србија а корисник највећег дела површина је Културни центар Гуча као и мањег дела Фудбалски клуб "Драгачево" који је иначе дао сагласног да се инвестиција спроведе. Очигледно се ради о замени теза и по мом мишљену притиска неких функционера на начелницу да овај тендер не распише. Питам се једну ствар? Ако је Министарство одобрило средства и препознало значај овог пројекта, зашто моји сарадници то саботирају?”, каже Доловић.

Глас Западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.513.599 посета
Тренутно на сајту: 593 посетилац(a)