Земљорадничка задруга у саставцима добила 7 милиона динара од државе 



 
Земљорадничка задруга у саставцима добила 7 милиона динара од државе
Trenutno na sajtu: 653       |       Podeli:
24.11.2021 | 0 коментар(а)



Прибој – Земљорадничка задруга „Саставци” добила је од Министарства за бригу о селу скоро

7 милиона динара, у оквиру доделе бесповратних средстава за 57 задруга из читаве Србије. Уговор су у уторак у Београду, потписали председник општине Прибој Лазар Рвовић и директор Задруге Милета Иконић.

Према речима директора Задруге у Саставцима, Милете Иконића, средства су намењена садашњим и будућим члановима, као и комитентима Задруге, за набавку стеоних јуница високе млечности, чиме ће се повећати количина и квалитет млека, али и подстаћи продуктивност индивидуалних произвођача.

„О расподели добијених средстава, сходно поднетом захтеву према Министарству и важећим актима, коначну одлуку донеце Скупштина Задруге, која ће највероватније бити одржана, наредне седмице”, казао је Иконић.

Иначе, Министарство за бригу о селу одобрило је бесповратна средства намењена унапређењу пословања 18 старих задруга за које је издвојено до 15 милиона динара по задрузи и 39 нових задруга, којима је додељен износ до 7,5 милиона динара. Тако ће наредних месеци своје пословање унапредити 15 ратарских, 21 воћарска, 6 сточарских, 4 повртарске, виноградарске и пчеларске, једна задруга која се бави производњом лековитог биља, а средства су ове године по први пут добиле једна туристичка и социјална задруга.

 

ПП Медиа / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj sastavci zemljoradnicka zadruga sredstva

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.157.449 посета
Тренутно на сајту: 652 посетилац(a)