Министарка Михајловић састала се са представницима општина и градова кроз које пролази Моравски коридор 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Министарка Михајловић састала се са представницима општина и градова кроз које пролази Моравски коридор
Trenutno na sajtu: 340       |       Podeli:
10.12.2019 | 0 коментар(а)



Заједно са потпредседницом Владе Републике Србије и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зораном Михајловић одржан је састанак

поводом почетка изградње Моравског коридора. Састанку су присуствовали председници општина и градова кроз који ће пролазити Моравски коридор .
Направљен је први заједнички договор у вези са овим пројектом који ће повезати више од 700.000 људи који живе у три округа кроз које пролази коридор, рекао је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.
” Изградњом Моравског коридора наш град и Моравички округ постају треће саобраћајно чвориште у Србији.Дужина ауто-пута Појате-Прељина је 112,32 километра. Планирана је изградња укупно 11 петљи и још 130 објеката на траси ауто-пута, од чега 71 мост, 23 надвожњака, 5 подвожњака и 31 пропуст “ , рекао је градоначелник града Чачка, Милун Тодоровић
Моравски коридор  повезаће   Чачак, Мрчајевце, Адране, Краљево, Врњачку бању, Трстеник, Стопању, Крушевац, Ћићевац и Појате.

Моравски коридор је инвестиција у будућност Србије и треба бити пример како се успешно реализује један велики инфраструктурни пројекат у Србији, рекла је  потпредседница Владе РС Зорана Михајловић и навела деоницу ауто пута од Сурчина до Обреновца која је завршена пре рока као пример да ова влада велике пројекте може реализовати на време, без кашњења и да ће бити пуштена у саобраћај 18. децембра.

 Она је додала да је  данашњи састанак са градоначелницима и председницима општина кроз које ће пролазити Моравски коридор значајан јер се ниједан велики пројекат не може урадити без локалне самоуправе.

Моравски коридор повезаће Коридор 10 и ауто пут Милош Велики и завршене су све припремне радње, од грађевинских дозвола до експропријације земљишта. Градиће га компанија Бехтел која је уговором обавезна да испоштује све клаузуле које штите државу и инвеститора, рекла је Михајловић.
Она је додала да пуштањем у саобраћај ауто пута Сурчин Обреновац више неће бити гужви на деоници Барич, и да ће се за свега пет минута укључивати на ауто пут Милош Велики.



ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Milun Todorovic gradonacelnik Zorana Mihajlovic Moravski koridor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.927 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)