У Чачку одржана хуманитарна акција „Имам - не треба ми” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
У Чачку одржана хуманитарна акција „Имам - не треба ми”
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
16.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак- Поводом Светског дана сиромаштва Основна школа за образовање одраслих
Хуманитарна акција „Имам и не треба ми”, Фото: ГЗС

организовала је хуманитарну акцију под називом „Имам - не треба ми”. Ова образовна установа бави се основним образовањем лица која имају навршених 15 година. Обзиром да ова образовна установа ради са лицима ромске националности, чести су проблеми материјалне природе, јер школа радом на терену има увид у начин живота Рома и њихове проблематичне ситуације.

Снежана Кујунџић, директорка ОШ за образовање одраслих

„Ми смо дошли на идеју да путем ове хумантарне акције помогнемо нашим полазницима, њиховим породицама, али и свима другима којима је та помоћ неопходна. У старту смо добили подршку начелнице школске Управе МО, Слађане Парезановић, затим КУД „Абрашевић”, и бројних других људи добре воље су се прикључили акцији,а који су већ од раног јутра доносили стару гардеробу, обућу, књиге и играчке”, рекла је директорка ОШ за образовање одраслих Снежана Кујунџић.

У хуманитарној акцији „Имам , а не треба ми”, учествовали су сви професори ове Основне школе.

„Ми заиста радимо са људима, којима је помоћ неопходна. Улазили смо у њихове домове, они имају страх и бојазан јер немају завршено основно образовање и њима треба велика подршка и неко да их охрабри . Ми смо увек ту за њих и да их саслушамо и да их подржимо и да им на било какав начин помогнемо. Верујте, ужасан је осећај када видите да немају где да спавају, то су многочлане породице који живе у врло тешким условима, а опет сви су увек насмејани. Понекад дођу са децом у школу, јер немају где да их оставе, па смо и наставници и васпитачи и буквално други родитељи”, прича професор енглеског језика Тања Вучићевић.
Међу данашњим бројним донаторима свој допринос дало је и Удружење Рома „Gipsy team”.

Градимир Радосављевић и Тања Вучићевић

„Учествујемо у хуманитарним акцијама већ шест година, данас смо донели одећу, обућу, постељину и све што је неопходно за децу и одрасле и радо смо се одазвали. У нашем граду има доста угрожених породица, и ми се трудимо да помогнемо колико је у нашој моћи д деца имају пристојан живот, да иду школе, да раде и буду независни и спремни да се боре у животу”, рекао је председник Удружења Рома Градимир Радосављевић „Gipsy team”.

Акцији се одазвао и велики број вртића, основних и средњих школа.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Humanitarvna akcija ilmam i ne treba mi pomoc za rome i ugrozene

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.141.326 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)