Почела расподела пензија 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Почела расподела пензија
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
10.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У протекла 24 сата, у Горњем Милановцу није било новозаражених вирусом Ковид 19.

Једна особа прекршила је меру забране кретања током полицијског часа. Када су у питању лица у самоизолацији и лица старија од 65 година, није било повреда мере забране кретања. Иначе, данас је почела исплата пензија за све пензионере са територије Општине Горњи Милановац.

„Они ће добити целу мартовску пензију, увећану за додатак од 4.000 динара. Лица која примају пензију на кућну адресу, пензије ће им бити уручене од стране запослених у Поштама Србије уз асистенцију полиције. Сви пензионери који пензије примају преко банака моћи ће да овласте лица која ће то обавити у њихово име. Овлашћење се даје или на прописаном обрасцу банке или у слободној форми”, рекао је Дејан Ковачевић, командант Штаба за ванредне ситуације.

Нова мера Владе Републике Србије која ступа на снагу данас у 17 сати је шездесеточасовни полицијиски час који ће трајати до понедељка у 5 ујутру. Ковачевић је замолио све наше суграђане да се придржавају свих прописаних мера, како би на најбољи могући начин дочекали крај ове епидемије. Наравно, ова мера не важи за оне који имају одговарајуће радне дозволе или здравствене проблеме због којих морају да посете неку од здравствених установа.

„Сви који имају било какве тегобе слободно могу да дођу до здравствене установе, јер свакако после прегледа, имаће потврду да су били на прегледу и неће имати никаквих проблема. Такође, они који су радно ангажовани у току полицијског часа имају посебне дозволе, као и пољопривредни произвођачи којима је дозволе издало Министарство пољопривреде”, објаснио је Ковачевић.

Према његовим речима, многи којима је потребна туђа нега и помоћ, обраћали су се ових дана Кризном штабу и преко Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања за њихове потребе обезбеђене су посебне дозволе за кретање. Дакле, неговатељима који помажу болеснима и лицима која не могу сама да се крећу такође су обезбеђене дозволе, тако да ће они функционисати регуларно као и до сада. Кол центар Кризног штаба ради 24 сата дневно и сви којима је помоћ потребна могу да се обрате и током полицијског сата.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DEJAN KOVACEVIC GORNJI MILANOVAC PENZIJE KOVID 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.352.729 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)