Министарство заштите животне средине одобрило више од 40 милиона динара за чистији ваздух у Косјерићу 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Министарство заштите животне средине одобрило више од 40 милиона динара за чистији ваздух у Косјерићу
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
05.03.2021 | 0 коментар(а)



Косјерић - Министарство заштите животне средине одобрило је општини Косјерић више од 40 милиона динара,
Фото: РИНА

за реализацију пројеката којима ће бити омогућена замена котларница на мазут и угаљ у циљу преласка на еколошки прихватљивије енергенте, као и за озелењавање. Ово су тек први у низу планираних пројеката, којима је циљ смањење загађења и чистији ваздух за грађане Косјерића.

За замену око 100 котларница, Косјерић је од ресорног Министарства заштите животне средине добити 38,4 милиона динара, док је укупна вредност пројекта око 48 милиона динара. На овај начин, више од 100 домаћинстава, промениће начин грејања и добиће котлове на пелет. У првој фази реализације, пројекат ће се имплементирати у градском подручју које је најзагађеније.

Општина Косјерић има велики проблем са аерозагађењем, посебно током грејне сезоне, и зато је подршка Министарства заштите животне средине у решавању овог проблема за грађане Косјерића драгоцена. Ово је само први корак, а Косјерић ће, како сопственим средствима, тако и уз подршку Министарства наставити са заменом котлова на целој територији Општине.

Косјерић је, у ресорном министарству конкурисао и за пројекте озелењавања два парка, спортских терена, дечијих полигона, обнављање дрвореда дуж улица, са укупно 466 садница. Пројекат је вредан готово 2,5 милиона динара, а Министарство заштите животне средине је у ове сврхе одобрило око 1,99 милиона динара.

Општину Косјерић ускоро ће посетити министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, када је планирано потписивање уговора за реализацију ових пројеката. Ово су само прве у низу планираних активности, а током посете, биће речи и о наредним корацима, којима је циљ унапређење еколошких услова у Косјерићу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosjeric vazduh

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.879.555 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)