ПОКС први пут на локалним изборима у Чачку 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
ПОКС први пут на локалним изборима у Чачку
Trenutno na sajtu: 596       |       Podeli:
08.06.2020 | 1 коментар(а)



Чачак - Покрет обнове Краљевине Србије први пут излази на локалне изборе у Чачку. У саопштењу

за медије наводи се да Покрет чине нови, махом млади људи који желе да живе у лепшем и бољем Чачку.

"У парламенту града Чачка бићемо конструктивна и оштра опозиција, јер то нашој политичкој сцени недостаје. Борићемо се за шест основних тачака нашег програма и то су:

1. Борба против партократије

Покрет обнове Краљевине Србије оштро се бори против партијске државе у којој странке намирују своје активисте државним ресурсима. То су радиле све странке после другог светског рата. У Краљевини Србији то неће бити могуће, јер странке неће бити центари моћи! Ако наша странка постане део чачанског парламента, борићемо се да информације о сваком запошљавању у граду Чачку буду јавно доступне. То значи да грађани имају право да знају по којим критеријумима је одређено јавно предузеће запослило одређеног радника, а не да се те информације скривају. На тај начин власт ће морати више да води рачуна о кадровској политици.

2. Подстицаји за останак и повратак младих

Ако ПОКС будео део локалног парламента, залагаћемо се да град Чачак издвоји средства за подстицаје останка и повратка младих. То значи да најбољи чачански студнети по завршетку студија треба да од града и привреде добију добре пословне понуде у Чачку, као и субвенције за решавање стамбеног питања.

3. Дупло више новца за породиље и пронаталитетну политику

Покрет обнове Краљевине Србије у локалном парламенту бориће се за пронаталитетну политику и подршку породици као центру система вредности. ПОКС ће од власти тражити дуплирање свих тренутних давања за прво, друго, треће и свако наредно дете. За ове намене се мора пронаћи новац и Чачак не треба да буде иза општина у окружењу по издвајањима за пронаталитетну политику.

4. Субвенције за уџбенике за сву нашу децу

Град Чачак мора хитно пронаћи новац за набавку уџбеника за најугроженије породице у текућој години, а домаћинским планирањем, од наредне године ово право треба проширити на сву чачанску децу која похађа основну школу. Потребно је израдити прецизне социјалне карте и субвенционисати набавку уџбеника за децу у складу са стандардом породице.

5. СОС број за пријаву вршњачког насиља и дроге у школама

Покрет обнове Краљевине Србије залагаће се у скупштини града Чачка за отварање посебног СОС броја на који ће грађани пријављивати појаве попут вршњацког насиља и појаве дроге у школама. Залагаћемо се за едукацију деце и младих и активну превентивну борбу против ових нежељених појава.

6. Да домаћи привредник буде поштован, а да радник прима целу плату преко рачуна

Покрет обнове Краљевине Србије бориће се да домаћи, чачански привредник, не буде у сенци страног, већ да се он поштује и далеко више помаже. Домаћи привредници најчешће су све успехе постигли сами, без ичије помоћи и са правом се осећају подређено. Исто тако борићемо се да сваки радник буде пријављен, да целу плату прима преко рачуна и да се поштују његова законом загарантована права.

Обећавамо да ниједног тренутка у наредне четири године нећемо одустати од ових шест тачака нашег програма", наводи се у саопштењу чачанског ПОКС - а.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak poks izbori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Pop

    Bez kralja ne valja!



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.962.160 посета
    Тренутно на сајту: 596 посетилац(a)