Удружење медија и медијских радника; Стоп терору, понижењима и увредама са Озон медија! 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Удружење медија и медијских радника; Стоп терору, понижењима и увредама са Озон медија!
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
02.05.2020 | 0 коментар(а)



Удружење медија и медијских радника најоштрије осуђује беспризорно понашање Озон медија и крајње не примерено понашање одговорних лица

  која спроводе уредничку политику  а која је циљано срачуната на понижења увреде и притиске. Поменути медији емитује циљане вести а затим  коментаре у којима анонимни писци јавно етикетирају грађане називајући их лоповима, дебилима, курвама, слепцима  и другим најстрашнијим квалификацијама, задирући чак у породични и приватни живот. 

Сматрамо да је то апсолутно противзаконито и позивамо грађане да се обрате Савету за штампу и Вишем суду у Београду који је надлежан за медијске спорове. Емитовање анонимних увредљивих садржаја у којима се таргетирају грађани је противзаконито а у судској пракси  изричу се казне од 100 000 и више хиљада динара, наводи се у саопштењу Удружења медија и медијских радника у којем се даље каже;

Постављамо јавно питање  Стојану Марковићу власнику и Небојши Јовановићу директору Озон медија  да ли је  нормално  да један медији 

-Најбруталније вређа грађане  циљано  емитујући  анонимне коментаре за које је доказано да крше све Кодексе новинара Србије иако имају могућност да их  не емитују?

-Да ли свој медији користите као средство притиска и у рекеташке сврхе?

- Да ли је тачно да сте тражили новац да небисте писали  и  дискриминисали  поједине грађане и привреднике?

- Како је могоће да директор Озон медија Небојша Јовановић (каобојаги опозициони) буде уредник и водитељ на телевизији чији је власник напредњачки народни посланик Остоја Мијаиловић и како се то зове?

- Са којим правом  емитујете  најстрашније увреде које се односе на многе  познате Чачане  од непознатих писаца, задирући чак  у приватан и породични живот и како се то зове?

-Да ли је тачно да сте наплатили повлачење текста о једном познатом директору ЕПСА ?

-Да ли се то зове таблоидизација, криминал или идиотизам господине Марковићу и Јовановићу?

УММР позива сва медисјка удружења и  грађане  да осуде притиске и бескрупулозне увреде  које долазе са  Озон медија.

Емитовање најгорих увреда лажи и клевета не могу се повезати са новинарством .

Тражимо од државних институција да обуставе финансирање медија који најбруталније крше кодекс  новинара Србије и који перфидно и циљано злоупотребљавају  медиј.

Подсећамо да је управо Озон медија  у протеклој години добио скоро два милиона динара народног новца, половину из републичкког а скоро половинуи из локалног буџета.

Стаоп терору, понижењима и увредама са Озон медија !

Удружење медија и медисјких радника




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Ozon pres stojan marković nebojša jovanović

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.811.731 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)