На подручју Чачка милионске штете од поплава и града, ванредна ситуација проглашена у 28 месних заједница 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
На подручју Чачка милионске штете од поплава и града, ванредна ситуација проглашена у 28 месних заједница
Trenutno na sajtu: 258       |       Podeli:
19.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Невреме које је претходних дана погодило Чачак, проузрокавало је милионске материјалне штете на објектима, али и на пољопривредним усевима.

Руководилац Штаба за ванредне ситуације, Братислав Зечевић, истиче да су примили бројне позиве од стране грађана и да су реаговали на све.

“За сада нам је стигло 17 пријава за процену штете на грађевинским објектима, али је број већи и негде око 54 стамбена објекта су страдала у поплавама. Оштећен је и Дом здравља у Чачку и то део где се врши нализа крви, али еихови радници су сами успели да санирају проблем. Затим неколико угоститељских објеката. По прелиминарним проценама штета на локаланим, категорисаним и некатегорисаним путевима је 23 милиона динара”, изјавио је Зечевић.

Проблем за поједина домаћинстава јесте изливање фекалија и површинских вода.

“Највећи проблем је представљала огромна количина кише која је пала, а коју наши канализациони системи нису могли да приме, стога је дошло до изливања на површину.

Позивамо грађане да се јаве на број телефона 309 – 075 и пријаве штету. Ми ћемо тамо где је потребно урадити дезинсекцију”, рекао је Зечевић.

Поред поплава, велику материјалну штету причинио је и град, а према задњим проценама ради се о цифри од 151 милион динара. Зечевић каже да је тренутно у функцији свих 25 противградних станица.

“Остало нам је 180 ракета, или по седам за сваку станицу. Упутили смо допис републичким органима, као и предузећу које их производи за допуну, коју ускоро очекујемо. Тако да ћемо бити спремни да реагујемо јер противградна сезона још увек траје”, нагласио је Зечевић.

На седници Штаба за ванредне ситуације услед поплава и града, проглашена је ванредна ситуација у 28 месних заједница и то: Парк, Алваџиница, Јездина, Сајмиште, Љубић кеј, Придворица, Бељина, Кошутњак, Лозница, Стари град, Палилула, 3. Децембар, Лугови, Љубић, Танаско Рајић, Атеница, Трнава, Виљуша, Јанчићи, Горња Трепча, Рошци, Бањица, Милићевци, Миоковци, Пријевор, Коњевићи, Горња Горевница и Јежевица.

Гла западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.795.566 посета
Тренутно на сајту: 259 посетилац(a)